Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολιτική αλλαγή για τολμηρή και φιλελεύθερη πρόταση για έξοδο από την κρίση

Κυρ. Μητσοτάκης: Πολιτική αλλαγή για τολμηρή και φιλελεύθερη πρόταση για έξοδο από την κρίση

Η Ελλάδα και η Σερβία αποτελούν παράγοντες σταθερότητας σε μία περιοχή που αντιμετωπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάντερ Βούσιτς. «Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό της Σερβίας τις ανησυχίες μας μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κ. Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάνης. Συμφωνήσαμε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας στην περιοχή», πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σε Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται μία γενναία φυγή προς τα εμπρός, μέσα από την πολιτική αλλαγή, που θα φέρει μία κυβέρνηση με διαφορετική λογική για την αντιμετώπιση της κρίσης». Όπως υποστήριξε, «η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για μία τολμηρή, φιλελεύθερη πρόταση, ικανή να απελευθερώσει τα δεσμά που καθηλώνουν την επιχειρηματικότητα».

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «απαιτείται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την ελληνική οικονομία. Για τη μετατροπή της, από κλειστή και εσωστρεφή οικονομία, σε ανοιχτή και ανταγωνιστική? Χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα θέσει τα ζητήματα της αναπτυξιακής πολιτικής σε τελείως διαφορετική λογική. Μία κυβέρνηση, που θα τολμήσει να μειώσει σημαντικά τους φορολογικούς συντελεστές, ξεκινώντας από τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, θα μειώσει την κρατική σπατάλη και θα περιορίσει το κομματικό κράτος». «Έτσι, θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων και η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας θα έρθουν από τον ιδιωτικό τομέα. Και μόνο τότε, θα έχουμε αφήσει για τα καλά στο παρελθόν κρατικοδίαιτες λογικές, οι οποίες ήταν η βασική αιτία που μας οδήγησε σε αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση, την οποία βιώνουμε», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση «τις ελληνικές επιχειρηματικές δράσεις στη Σερβία», ενώ διαχώρισε τις εταιρείες που επιλέγουν να μεταναστεύσουν στα Βαλκάνια για λόγους φοροαποφυγής, από εκείνες που έχουν ουσιαστική επιχειρηματική δραστηριότητα.