Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

«Η ολιγωρία της Κυβέρνησης στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ»


«Η ολιγωρία της Κυβέρνησης στην πάταξη
του λαθρεμπορίου καυσίμων κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ»



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, αναδεικνύει την ολιγωρία και την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Υπογραμμίζει ότι, αν και η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρέλαβε εγκατεστημένο το σύστημα εισροών – εκροών και ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στο συγκεκριμένο τομέα, στους 20 μήνες της θητείας της.

Παράλληλα, τονίζει, ότι εδώ και 6 μήνες, θα έπρεπε να είχε εκδοθεί Κ.Υ.Α. και να είχε προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων, προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνησή τους σε όλα τα στάδια και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Για το θέμα, ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας, κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Δ.Ε.Θ., δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την απώλεια εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Προκύπτουν, όμως, σοβαρά ερωτηματικά για την καθυστέρηση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την μοριακή ιχνηθέτηση των καυσίμων, που θα περιορίσει αποφασιστικά τη λαθρεμπορία και θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα.

Ο κ. Τσακαλώτος έχει παραλάβει το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας, που ο ίδιος συνέστησε, εδώ και 6 μήνες. Τι περιμένει;

Από το λαθρεμπόριο καυσίμων υπάρχει μια απώλεια εσόδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Με αυτά τα έσοδα θα μπορούσε να είχε μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Θα μπορούσε να μην είχε αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Ψιλά γράμματα όλα αυτά για την Κυβέρνηση Τσίπρα.

Για αυτούς, η εύκολη λύση είναι μόνο η επιβολή φόρων και η περικοπή μισθών και συντάξεων».