Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης
για την κομματικοποίηση της παιδείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κομματικοποιεί την παιδεία μας όλο και περισσότερο. Στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα προβλέπεται η μεταβολή της σύνθεσης των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Έτσι απαξιώνονται τα διοικητικά προσόντα των μη αιρετών μελών τους και ενισχύονται οι σχετικές εξουσίες των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Κατ’ αυτό τον τρόπο διευκολύνεται με κραυγαλέο τρόπο η επιλογή «των δικών μας παιδιών από δικούς μας ανθρώπους». Με άλλη διάταξη του ίδιου νομοσχεδίου παρατείνεται η θητεία των σχολικών συμβούλων, για να έχει τον αναγκαίο χρόνο η συγκυβέρνηση να βολέψει και στις κρίσιμες αυτές θέσεις τους δικούς της. Τέλος, με τρίτη διάταξη παύονται όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια της εκπαίδευσης, ώστε οι συγκυβερνώντες να ξεμπερδεύουν μια και καλή με οποιονδήποτε θα μπορούσε να προβάλλει την οποιαδήποτε αντίρρηση στις πολιτικές τους.
Οι αλλαγές αυτές είναι καταφανώς αντίθετες με τις καλοκαιρινές δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους εταίρους μας για εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματός μας. Ο κ. Φίλης συνεχίζει την καταστροφική πολιτική Μπαλτά, που πρώτος αυτός έδωσε «το καλό παράδειγμα», μεταβάλλοντας για τους ίδιους κομματικούς λόγους τον τρόπο επιλογής Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Οι πρακτικές εξαθλίωσης της παιδείας μας πρέπει να σταματήσουν αμέσως».