Σ. Φάμελλος: «Υπήρχε και υπάρχει σχέδιο απαξίωσης και αλλοίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» * Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ πλέον βάζει την ατζέντα και η κυβέρνηση ακολουθεί απολογούμενη * Αναφορά της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου στην Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση ασκεί επικοινωνία, αντί να λύσει τα επίμονα προβλήματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας * Ελλ. Λύση: Προσφυγή στις αρμόδιες αρχές για τις δημοσκοπήσεις "αγνώστου ταυτότητας" * Κυβερνητικές πηγές: Το ΠΑΣΟΚ αντί να επιτίθεται στην κυβέρνηση ας απολογηθεί στην κοινωνία για τη στάση του για τα απογευματινά χειρουργεία * Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με ανώτατα στελέχη ευρωπαϊκών χημικών βιομηχανιών - Έμφαση στο κόστος της ενέργειας * Συναντήσεις για το μεταναστευτικό του Ν. Παναγιωτόπουλου με τους υπουργούς Εσωτερικών Τουρκίας και Αρμενίας * Τάκης Θεοδωρικάκος: Με το OpenBusiness απλοποιούμε τις διαδικασίες και ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα * Ν. Δένδιας: Νέα Δομή Ενόπλων Δυνάμεων με συγχωνεύσεις μονάδων και σχηματισμών και αντι-drone θόλο * Ν. Χαρδαλιάς: «Εκατό χρόνια μετά, η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα είναι ένας σύγχρονος Δήμος με τη δική του ξεχωριστή, ζωντανή ιστορία» * Π. Μαρινάκης: Πάνω από 600 θα είναι οι κωδικοί προϊόντων που θα μειωθεί η τιμή τους * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου



Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου
μετά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα

Αμέσως μετά την  συνάντηση με τον Αναπληρωτή  Υπουργό Μεταναστευτική πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  Θανάσης  Θεοχαρόπουλος δήλωσε τα εξής για το φλέγον ζήτημα:

«Η προσφυγική κρίση  κλιμακώνεται μέρα με την μέρα. Η χώρα  ενώ βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης  καλείται παράλληλα να σηκώσει ένα απίστευτο κοινωνικό και οικονομικό βάρος που δεν το αντέχει.  Είναι πιθανόν σύντομα να προκληθούν ισχυρές παρενέργειες. Η Ελλάδα μεταβάλλεται χωρίς δυνατότητα επιλογής, σε αποθήκη ψυχών εξαιτίας της έλλειψης ξεκάθαρης εθνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς στρατηγικής.
Η διεθνής κοινότητα και η Ε.Ε. πρέπει σύντομα να πιέσουν ουσιαστικά για ειρήνευση στην Συρία που είναι και το μοναδικό αποτελεσματικό  φάρμακο στην προσφυγική κρίση. Αλλιώς ο καιροσκοπισμός και η αδιαφορία κάποιων κρατών θα μεταβληθεί γρήγορα σε έναν ασυγκράτητο εθνικισμό που θα πλήξει το όραμα της ενωμένης Ευρώπης.
 Η Ελλάδα άμεσα,- σήμερα- πρέπει, να δημιουργήσει  συμβούλιο μεταναστευτικής πολιτικής το οποίο να προετοιμάσει τις βέλτιστες λύσεις διαχείρισης του προβλήματος. Διαφορετικά πολύ σύντομα, αν δεν έχει γίνει ήδη, η χώρα δεν θα διαχειρίζεται απλά το  πρόβλημα αλλά θα έχει ενσωματωθεί στο πρόβλημα».
 Δημ: Με τα hotspots τι γίνεται; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα;
«Ενημερωθήκαμε από τον υπουργό αναλυτικά σχετικά με το σχεδιασμό του για τα hotspots και το χρονοδιάγραμμα. Εκφράσαμε την ανησυχία μας εάν μπορεί να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από την Ε.Ε. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνει οργανωμένα και να μην πάρει η  χώρα μας στην πλάτη της, περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει»
Δημ: Υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού προσφύγων στην Ελλάδα;
«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα σε σχέση με την μετεγκατάσταση. Για να μην εγκλωβιστούν θα πρέπει να πειστούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι αρνούνται να μπουν στο πρόγραμμα φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των προσφύγων, για να μπορέσουν να φύγουν. Θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους συντονισμός , συνολικός σχεδιασμός  -εθνικός- της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα .  Να μην ξαναδούμε όσα είδαμε την προηγούμενη περίοδο των επτά μηνών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπου δεν υπήρχε κεντρικός σχεδιασμός με τις απίστευτες δηλώσεις οι οποίες μόνο κακό έκαναν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
Υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται ,τόσο με τις δομές της Ελλάδας για την καταγραφή όσο και με την  Ε.Ε.   Γίνεται μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν  όπως για παράδειγμα στις συσκευές καταγραφής τις οποίες δεν προμηθεύει η ΕΕ όσες χρειάζονται για να γίνει σωστά η διαδικασία και από την άλλη στην Ελλάδα δεν υπάρχει κατάλληλος συντονισμός και οργάνωση. Δεν είναι μια επιχείρηση που πρέπει να ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Η Ελλάδα στην ΕΕ και η ΕΕ στην Ελλάδα. Πρέπει να καθήσουμε  στο τραπέζι να βρούμε λύσεις. Λήφθηκε μια απόφαση στο Συμβούλιο Κορυφής έχει και πολλά προβλήματα να δούμε τώρα την εφαρμογή. Πρέπει να βρεθούν λύσεις  και να υπάρχουν πισωγυρίσματα.            

                                                                                                                                2/11/2015