Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ



ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 30 ΤΟΥ Ν/Σ «ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και συγκεκριμένα την πρόεδρο Βούλα Κομποζόλη (αργυρή ολυμπιονίκη στην Υδατοσφαίριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας), την αντιπρόεδρο Εύη Μωραϊτίδη Κομποζόλη (αργυρή ολυμπιονίκη στην Υδατοσφαίριση στους Ο.Α. της Αθήνας) και τη γενική γραμματέα Βούλα Ζυγούρη (4η ολυμπιονίκη στην Πάλη στους Ο.Α. του 2004), είχε ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιάννης Μοίρας με κύριο θέμα την στήριξη εκ μέρους του Κινήματος, αλλά και από άλλα κόμματα της Βουλής, του άρθρου 30 του νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της Δημόσιας Διοίκησης» του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης.

Το νομοσχέδιο έχει φύγει από το στάδιο της διαβούλευσης και πηγαίνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και το άρθρο 30 εκφράζει τα πνεύμα και το περιεχόμενο τροπολογίας την οποία είχαν εγκαίρως υποβάλει στον αρμόδιο υπουργό οι Ολυμπιονίκες προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να αποσπώνται από τις υπηρεσίες τους στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ακόμη και σε διάστημα πενταετίας, δίχως να υπάρχει η υποχρέωση επιστροφής τους επί ίσο διάστημα πίσω στην υπηρεσία τους. Η μέριμνα αυτή θα αφορά και στους ολυμπιονίκες που έχουν διοριστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου εξήγησαν στο γραμματέα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι οι γνώσεις, οι εμπειρίες και η δουλειά τους θα ήταν πολύ πιο χρήσιμες, σε ότι αφορά το δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό καλό αν υπηρετούσαν στο φυσικό τους χώρο, ενισχύοντας με την παρουσία και την δράση τους τη διάδοση του Αθλητισμού ειδικά στα παιδιά και τη νεολαία και την προώθηση του Ολυμπιακού Ιδεώδους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, αντί να βρίσκονται σε μία οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία εκτελώντας συμβατικές υποχρεώσεις και καθήκοντα. Πρόσθεσαν ότι και τώρα προσφέρουν όσο και ότι μπορούν, αλλά μόνο στον ελεύθερο χρόνο τους και ότι μπορεί να υπάρχει αυτή τη στιγμή η δυνατότητα απόσπασής τους, αλλά αυτό δεν συμπεριλαμβάνει τους ένστολους, ενώ υπάρχει η υποχρέωση να επιστρέφουν για ίσο χρόνο (όσο διήρκησε η απόσπασή τους) πίσω στην υπηρεσία τους. Τέλος υπογράμμισαν ότι η ικανοποίηση του αιτήματός τους αφορά ένα λογικό αριθμό εν ενεργεία υπαλλήλων και ότι θα γίνει με τρόπο εντελώς αδάπανο για τα κράτος.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Γ. Μοίρας εξήρε για μία ακόμη φορά την κοινωνική και εθνική προσφορά των ολυμπιονικών που δόξασαν στους χώρους της αθλητικής άμιλλας το όνομα της Ελλάδας και όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και διευκρίνισε ότι βλέπει το αίτημά τους λογικό από κάθε πλευρά και κυρίως, πράγματι ωφέλιμο για την Κοινωνία και ειδικά τη νεολαία. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν βλέπει για ποιο λόγο ακόμη και κόμματα της αντιπολίτευσης θα μπορούσαν να αντιταχθούν στο άρθρο 30, ακόμη και αν δεν τοποθετηθούν θετικά για τα υπόλοιπα άρθρα ή το νομοσχέδιο επί της αρχής του και εξέφρασε την ελπίδα όλοι να ανταποκριθούν στο βάρος και τη σημασία αυτού του ζητήματος με πνεύμα θετικό. Δεσμεύτηκε επίσης να προσπαθήσει να προωθήσει τις απόψεις των ολυμπιονικών σε πολιτικούς και θεσμικούς φορείς και παράγοντες, εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Ο γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και οι Έλληνες Ολυμπιονίκες επεκτάθηκαν και σε άλλα θέματα πολιτιστικού και αθλητικού ενδιαφέροντος.