Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Οι διώξεις των στελεχών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται.

Οι διώξεις των στελεχών του ΠΑΜΕ συνεχίζονται. Για ακόμη μια φορά οι εισαγγελικές αρχές στην υπηρεσία της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Παραμονές εκλογών η κυβέρνηση μαζί με μηχανισμούς του κράτους και της δικαιοσύνης, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την απόπειρα καταστολής και ποινικοποίησης των εργατικών και λαϊκών αγώνων.
Αξιοποιούν τη γνωστή μήνυση του κόμματος «Δράση» του επιχειρηματία Στ. Μάνου σε βάρος του ΠΑΜΕ με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες, επειδή στέκεται στην πρωτοπορία των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Σε αυτήν κατηγορείται το ΠΑΜΕ και τα στελέχη του ως «ένοχα» για μια σειρά πανελλαδικές κινητοποιήσεις εργαζόμενων και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Ανάμεσα σε αυτές οι κινητοποιήσεις στις 21 Απρίλη 2010 στον τουρισμό – επισιτισμό στα πλαίσια της Πανελλαδικής Πανεργατικής 48ωρης Απεργίας.
Ευθυγραμμιζόμενη απόλυτα με αυτή τη γραμμή, η εισαγγελική αρχή καλεί τα στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργο Πέρρο, Χρήστο Κατσιώτη, Θόδωρο Κούτρα να δικαστούν με ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες γιατί βρέθηκαν μαζί με το συνδικάτο τουρισμού – επισιτισμού και τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, King George και Athens Plaza να δίνουν την μάχη και σ’ αυτούς τους χώρους για να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, να απαγορευτούν οι απολύσεις και για την διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων.
Το ΠΑΜΕ δηλώνει για άλλη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση, ότι κανένας εκφοβισμός, κανένας εκβιασμός, καμία δίωξη, δεν πρόκειται να το οδηγήσουν να υποστείλει τη σημαία του δίκαιου αγώνα της εργατικής τάξης. Θα συνεχίσει ανυποχώρητα την πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, μέχρι να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν, που σήμερα τον ιδιοποιείται η τάξη που εκπροσωπεί ο Μάνος. Να είναι σίγουροι ότι το ταξικό κίνημα, τα στελέχη του δεν πρόκειται να φοβηθούν, να κάνουν πίσω. Πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουν την οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης, όπως χρόνια τώρα κάνουν.
Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν μαζικά στα ταξικά συνδικάτα, να αποκρούσουν την κυβερνητική και κρατική καταστολή και αυταρχισμό, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.