Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης



Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης: «Να δοθεί άμεσα η ενιαία ενίσχυση στους 303 αγρότες του Λαγκαδά που παρακρατήθηκε από τις ΔΟΥ»


Η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της ΕΕΚΕ Αγροτικής Πολιτικής, με αφορμή την παρακράτηση από τις ΔΟΥ της 2ης δόσης ενιαίας ενίσχυσης 303 αγροτών του Δήμου Λαγκαδά, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Ένα ιδιαίτερο δώρο Χριστουγέννων περίμενε 303 αγρότες του δήμου Λαγκαδά. Η δεύτερη δόση της ενιαίας ενίσχυσης που ήταν να κατατεθεί προχθές στα βιβλιάριά τους δεν έφτασε ποτέ στους λογαριασμούς των αγροτών, καθώς παρακρατήθηκε από τις ΔΟΥ για χρέη που είχαν στον Δήμο.
Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταγγείλει την διάταξη που πέρασε στο φορολογικό νομοσχέδιο και δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο Οικονομικών να κατάσχει ακόμη και κοινοτικές ενισχύσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πως είναι ακατάσχετοι.
Παρά τις υποσχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων, βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά οι αγρότες αντί να στηρίζονται από την πολιτεία, αντίθετα οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Είναι αναγκαίο τα χρήματα αυτά να δοθούν άμεσα στους αγρότες, αναγκαίο για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, αλλά αναγκαίο και για την συνέχιση της αγροτικής τους δραστηριότητας.
Η πρωτογενής παραγωγή έχει αφεθεί εδώ και χρόνια σε δεύτερη μοίρα. Στα πλαίσια μίας ευρύτερης παραγωγικής ανασυγκρότησης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα και θα καταργήσει όλες τις νομοθετικές πράξεις που είναι αντίθετες στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.»

Το Γραφείο Τύπου