Hellenic Cypriot Press Agency

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δίνουμε μία ξεχωριστή μέριμνα για τις πιο απομονωμένες περιοχές της πατρίδας μας» * Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων της Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως «Ο Φάρος του Κόσμου» * Ελληνική Λύση: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βύθισαν τον πιο υπερήφανο και ευτυχισμένο λαό στην κατάθλιψη, μέσω της ανέχειας και της φτώχειας * Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ πετυχαίνει νίκες για τον λαό» * Ελληνική Λύση: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βύθισαν τον πιο υπερήφανο και ευτυχισμένο λαό στην κατάθλιψη, μέσω της ανέχειας και της φτώχειας * Άκης Σκέρτσος: Το 2025 θα είναι χρονιά ορόσημο για τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της ΝΔ * * Το Ελληνοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων www.vouli.net, η διεύθυνση κι οι συντάκτες σας εύχονται χρόνια πολλά

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ


Σχετικά με την αντιμνημονιακή ρητορεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ δύο χρόνια επένδυσαν στην ίδια ρητορεία. Η Νέα Δημοκρατία την εγκατέλειψε διότι ήρθε στην Κυβέρνηση και έπρεπε να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και σιγά - σιγά την αφήνετε κι εσείς. Από εδώ ο κ. Μητρόπουλος είπε «είπαμε και κάποια πράγματα παραπάνω από όσα έπρεπε».
Σχετικά με τα σενάρια εξόδου από το Μνημόνιο
Τα σενάρια τα οποία λένε ότι θα βγει μια μέρα ο Σαμαράς και θα πει ότι «το Μνημόνιο τελείωσε και γυρνάμε στην Belle Époque ή ότι θα βγει ο Τσίπρας μετά από εκλογές και θα πει «σκίζω το Μνημόνιο άρα γυρνάμε στην Belle Époque», είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Σχετικά με τον απόηχο του Eurogroup και την επόμενη μέρα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα
Τι σημαίνει ότι πάμε σε μια επόμενη εποχή για να μιλήσουμε και για το θέμα του Eurogroup και των αποφάσεων που πάρθηκαν. Κατ' αρχάς η πιστοληπτική γραμμή που σου δίνει δυνατότητα να βγεις στις αγορές με μια προστασία, δεν είναι ένα νέο εφεύρημα για την Ελλάδα. Είναι Καταστατικό που υπάρχει στο μηχανισμό του ESM. Άρα είναι ένα εργαλείο που υπάρχει και θα αξιοποιήσει η Ελλάδα. Άρα δεν πρόκειται για νέο Μνημόνιο. Δεύτερον. Τι σημαίνει; Σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε δεσμεύσεις; Και βέβαια έχουμε δεσμεύσεις διότι είμαστε στη Ζώνη του ευρώ και όσο είμαστε στη Ζώνη στου ευρώ, θα έχουμε δεσμεύσεις. Το θέμα είναι τι είδους δεσμεύσεις έχουμε. Και έρχεται τώρα η Κυβέρνηση με μια λογική που τι λέει; «Κύριοι της τρόικας, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει ένα υπερχρεωμένο λαό και υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, θέλουμε εκατό δόσεις. Διαφωνείτε; Δεν πειράζει. Δεν μπορεί να συνεχίζεται μια οικονομική πραγματικότητα κατά την οποία πολλαπλασιάζονται τα χρέη και δε μπορεί να ανασάνει ο επιχειρηματικός κόσμος και οι μικρομεσαίοι κλείνουν τις επιχειρήσεις»
Σχετικά με τη διαχείριση των χρεών των Ελλήνων πολιτών
Όταν κάνεις μια διαπραγμάτευση έχεις προτεραιότητες και οι προτεραιότητες είναι η διαχείριση των χρεών των Ελλήνων πολιτών σε αυτό το στάδιο ώστε να υπάρχει ένας σχεδιασμός της ελληνικής κοινωνίας οικονομικά για τα επόμενα πέντε έξι χρόνια για να φύγουμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης. Και δεύτερον είναι ότι για θέματα που έχουν να κάνουν με το ασφαλιστικό και τις ομαδικές απολύσεις, δεν μπαίνουμε σε συζήτηση. Το ζήτημα είναι ότι η χώρα σιγά - σιγά θα βρει το βηματισμό της. Πως θα τον βρει; Εάν από το μηχανισμό αυτό της πιστοληπτικής της προστασίας, εμείς βάλουμε τέτοιους όρους που να καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να έχουμε και κοινωνικούς δείκτες. Αυτό δηλαδή που οι εταίροι μας δεν είχαν καταλάβει στο πρώτο Μνημόνιο διότι ήταν ένα νέο εφεύρημα που δεν υπήρχε ξανά, που δεν είχε γίνει ποτέ στην Ευρώπη. Να δούμε τι κάνει στην κοινωνία μια μεταρρύθμιση. Έχει μόνο οικονομικό αποτέλεσμα; Δεν έχει οικονομικό αποτέλεσμα; Ποιο είναι το κοινωνικό της αποτέλεσμα;
Σχετικά με την κοινή στρατηγική για το ζήτημα του ελληνικού χρέους
Εμείς πρέπει στη νέα αυτή φάση να θέσουμε αυτά τα ζητήματα. Διότι είναι κρίσιμα τα πράγματα και επειδή έχουμε μπροστά και το χρέος όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης που δεν είναι ένα θέμα παράταιρο, είναι εθνικό θέμα. Δεν έπρεπε σε αυτό το πράγμα να έχουμε μια κοινή στρατηγική; Δεν λέω να γίνουμε το ίδιο, ούτε εμείς με τη Νέα Δημοκρατία είμαστε το ίδιο, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουμε το ίδιο, ούτε με το ΚΚΕ. Αλλά να έχουμε μια κοινή στρατηγική ως λαός. Γιατί δεν μπορεί να περιμένεις κ. Σακελλαρίδη από τους 28 εταίρους να έχουν μία άποψη για το χρέος και εμείς εδώ τρία – τέσσερα Κόμματα τα οποία θέλουν να προσφέρουν στη χώρα, θέλουν να παίξουν ένα ρόλο κυβερνητικό και δεν έχουν πάρει απόσταση από το θέμα της Ευρωζώνης, να μην μπορούν να βρουν μια στοιχειώδη κοινή στρατηγική. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εθνική στρατηγική της χώρας το θέμα του χρέους.