Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
για τις χτεσινές μεγαλειώδεις πορείες για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου





Οι χτεσινές μεγαλειώδεις πορείες για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ,στην Αθήνα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις, ήταν ο καλύτερος φόρος τιμής στους αγώνες που δόθηκαν για τη δημοκρατία στη χώρα μας.
Παρά το κλίμα τρομοκρατίας και την καταστολή της κυβέρνησης, αλλά και τη μεθοδευμένη προσπάθεια, με τον αδικαιολόγητο κλείσιμο σταθμών μετρό, για να μην κατέβει κόσμος και να διαδηλώσει, η απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας ήταν αποστομωτική.
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν ειρηνικά σε μια από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών, που αντιμετωπίστηκε για μια ακόμη φορά με την αστυνομική βία, τα χημικά και τις αναίτιες προσαγωγές. Αυτή η μαζική συμμετοχή του κόσμου στον φετινό εορτασμό είναι ένα σαφές μήνυμα ανατροπής , ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τους αγώνες που έρχονται. Το Πολυτεχνείο είναι ζωντανό στους αγώνες του σήμερα.