Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Την ξεχωριστή δράση «Ζωντανό σκάκι» παρακολούθησε ο Β. Χατζηλάμπρου



Την ξεχωριστή δράση «Ζωντανό σκάκι» παρακολούθησε ο
Β. Χατζηλάμπρου
Απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στο Σκακιστικό Όμιλο Καλαβρύτων για την προσφορά του στους νέους και στην πόλη


Την πραγματικά ξεχωριστή δράση «Ζωντανό σκάκι» παρακολούθησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου, την οποία διοργάνωσε ο Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων - Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ). Μαθητές των Καλαβρύτων, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, μεταμορφώθηκαν σε «πιόνια», παίζοντας μια παρτίδα σκάκι στη μεγάλη σκακιέρα που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό στο γήπεδο της πόλης. Στη διοργάνωση συμμετείχε η πρωταθλήτρια Άννα Μαρία Μπότσαρη, η οποία έπαιξε «απέναντι» στην ομάδα των παιδιών του Ομίλου.
Η άκρως ευρηματική πρωτοβουλία του ΣΕΠΟΚΕ αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα των Καλαβρύτων να δίνει το «παρών», αποτελώντας παράλληλα παράδειγμα προς μίμηση.
Ο Β. Χατζηλάμπρου κλήθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΠΟΚΕ Νικόλαο Ραζή να απονείμει μία από τις τιμητικές πλακέτες που δόθηκαν σε συνταξιούχους εκπαιδευτικούς της πόλης για την προσφορά τους στην παιδεία, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε: «Όλες τις φορές που έχω έρθει στα Καλάβρυτα τελευταία, βλέπω παιδιά να παίζουν σκάκι στον πεζόδρομο. Ο Σκακιστικός Όμιλος έχει καταφέρει τα Καλάβρυτα να αγαπούν το σκάκι. Και έτσι δουλεύει το μυαλό. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δράση κάλυψε τηλεοπτικά και συνεργείο της ΕΡΤ Πάτρας, το οποίο θα στείλει ανταπόκριση για το γεγονός στην ert open – ΕΤ3.