Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΥΚΑΪΔΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ




Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δεν είπε τίποτε περισσότερο από αυτό που έλεγε ο κ.Αναστασιάδης, ότι δηλαδή το κούρεμα καταθέσεων θα ήταν καταστροφή για την κυπριακή οικονομία.Δυστυχώς  ο κ. Αναστασιάδης συνυπέγραψε το κούρεμα και άρα την οικονομική καταστροφή του τόπου. 

Όσο για το αναμάσημα των γνωστών μύθων σε βάρος της προηγούμενης κυβερνησης από πλευράς του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι καταγεγραμμένη μια αναντίλεκτη πραγματικότητα την οποία δεν μπορούν πλέον να αποκρύψουν: Η καταστροφή της οικονομίας οφείλεται στο τραπεζικό έγκλημα που κόστισε στις τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα 20εκ Ευρώ. Πέραν εκείνων των τραπεζιτών που ευθύνονται,  πέραν από την εποπτική αρχή που ευθύνεται, η πολιτική ευθύνη βαραίνει αυτούς που έκαναν πολιτικές πλάτες και συγκάλυπταν την τραπεζική ληστεία όταν αυτή βρισκόταν σε εξέλιξη. 

Το σημαντικότερο βέβαια  είναι να μας πουν  αυτοί που σήμερα κυβερνούν τον τόπο, πότε  επιτέλους θα αναλάβουν τις ευθύνες τους  ώστε  να τερματιστεί η συνεχιζόμενη  επιδείνωση  της ανεργίας, η φτωχοποίηση του λαού και γενικότερα η επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων,  των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων .