Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλη με εκπροσώπους των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, Γ. Τσαμουργκέλη και Δ. Χατζησωκράτη, συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων της Αθήνας και του Πειραιά, Γ. Μπενέτο, Π. Ραβάνη, Α. Μιχάλαρο και Γ. Χατζηθεοδοσίου.
Οι τέσσερις πρόεδροι των Επιμελητηρίων ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, για τη στήριξη του κόμματος στο θεσμό και ειδικότερα για την κατάθεση σχετικής τροπολογίας που αποκαθιστά την υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια, όπως ισχύει σε όλα τα προηγμένα κράτη και στις περισσότερες χώρες της ΕΕ.

Στη συνάντηση πιστοποιήθηκε η συμφωνία για την ανάγκη ανάσχεσης της καταβαράθρωσης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας που παράγουν οι πολιτικές της κυβέρνησης, ενώ επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν τα επιμελητήρια στην εκπροσώπηση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εν γένει συμβολή τους στην ανάπτυξη της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, διαβεβαίωσε για την ανάληψη όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε η τροπολογία να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «εάν δεν υπήρχαν τα επιμελητήρια θα έπρεπε να ανακαλυφθούν».




24/ 04/ 14