Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου


Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για τις θέσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χριστόπουλου περί ύπαρξης «Μακεδονικής μειονότητας», έκανε την ακόλουθη δήλωση:




«Είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ότι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χριστόπουλος, πριν μερικά χρόνια, καθύβριζε την Ελληνική Δικαιοσύνη, δηλώνοντας  ότι ζει τον «Μακεδονικό της μεσαίωνα», επειδή απέρριψε το αίτημα φιλοσκοπιανών εθνικιστών  να ιδρύσουν στη Φλώρινα «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού».
Το αίτημα είχε υποβληθεί από άτομα που αυτοαποκαλούνται «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, και προωθούν  την προπαγάνδα των Σκοπίων.
Ο κ. Χριστόπουλος, αναγνωρίζει επίσης και «Μακεδόνες μειονοτικούς» που ζουν στην Ελλάδα!
Αποτελεί δικαίωμα του κ. Τσίπρα να επιλέγει τα στελέχη που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Όμως κανείς δεν περιμένει ότι θα αποδοκιμάσει τέτοιες επικίνδυνες απόψεις. Γιατί προφανώς τις πιστεύει και ο ίδιος».

Επισυνάπτεται η δήλωση του κ. Χριστόπουλου