Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


Επίσκεψη στο Αναρρωτήριο Πεντέλης (ΠΙΚΠΑ) πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013, Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης, στο πλαίσιο του κοινωνικού της έργου.


Η Δώρα Παληοδήμου - Υπ. Εθελοντισμού με τους Μανώλη Παντελίδη - Υπ. Τομέα Αθλητισμού και Ελπιδοφόρο Νικολόπουλο - Υπ. Τομέα Μετανάστευσης, προσέφεραν τρόφιμα και σχολικά είδη και πέρασαν χρόνο με τα παιδιά.

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν με την κοινωνική λειτουργό κ. Ιωάννα Γουρνάκη και την κ. Ηλιάννα Ρουμελιώτου. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η λειτουργία του ιδρύματος στο οποίο φιλοξενούνται 40 βρέφη και νήπια ηλικίας έως έξι ετών που χρήζουν προστατευόμενου περιβάλλοντος, κοινωνικής φροντίδας και αποκατάστασης.

Ωστόσο, παρά το μεγάλο του έργο, το Αναρρωτήριο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία δυσχεραίνουν τη λειτουργία του, όπως είναι η έλλειψη προσωπικού. Μας ενημέρωσαν πως υπάρχει μόνο μια νηπιαγωγός, δεν υπάρχουν νοσηλευτές και σε περίπτωση ασθένειας τα παιδιά φροντίζουν βρεφονηπιοκόμοι οι οποίοι δεν έχουν τις αντίστοιχες γνώσεις. Επομένως, λόγω του μειωμένου προσωπικού δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες των παιδιών, τα οποία έχουν αυξηθεί μέχρι σήμερα και το κράτος καθίσταται άλλη μια φορά απόν σε μια από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.