Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πόσοι επιχειρηματίες έλαβαν το επίδομα ανεργίας από το ταμείο ανεργίας (;) Ερωτούν Αυγενάκης και ΟΕΒΕΝΗ



                                          


Εάν αποδόθηκε όπως έπρεπε το επίδομα ανεργίας στους επιχειρηματίες του Νομού Ηρακλείου που το δικαιούνταν, αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, ερωτά ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου.



Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η Ομοσπονδία εκφράζει όπως και σε παλαιότερο χρόνο την έντονη αντίθεση της σχετικά με τα κριτήρια ένταξης των επιχειρηματιών, οι οποίοι είχαν κλείσει ή θα έκλειναν τις επιχειρήσεις τους, στο ειδικό ταμείο ανεργίας.»

Όπως επισημαίνεται μάλιστα στην επιστολή της ΟΕΒΕΝΗ, «ακριβώς λόγο των κριτηρίων, ελάχιστοι συνάδελφοι έλαβαν το αναλογούν ποσό, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τον ακριβή αριθμό συναδέλφων του Ν. Ηρακλείου αλλά και της χώρας συνολικά οι οποίοι εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο ταμείο αλλά και ποιο το συνολικό ποσό το οποίο τους αποδόθηκε από το σύνολο των 120 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία είχαν συγκεντρωθεί και ποιο το υπόλοιπο αποθεματικό του ταμείου σήμερα.»