Hellenic Cypriot Press Agency

Τετάρτη 13 Μαΐου 2026

«Νίκη»: Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ


Τη στήριξή της στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η «Νίκη», η οποία «χαιρετίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο για αξιοπρεπείς μισθούς, εργασιακή ασφάλεια και ουσιαστική ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά από χρόνια μνημονιακών περικοπών, ακρίβειας και συνεχούς υποβάθμισης των εισοδημάτων τους, διεκδικούν τα αυτονόητα:

Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, πραγματικές αυξήσεις στις αποδοχές τους, και αποκατάσταση μισθολογικών αδικιών. Μαζικές προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Κοινωνική Ασφάλιση, επέκταση και ενίσχυση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος και προστίθεται:

«Η ενίσχυση του δημόσιου λειτουργού αποτελεί προϋπόθεση για τη διατήρηση ισχυρών και ποιοτικών δημόσιων υπηρεσιών προς όφελος της κοινωνίας και της ελληνικής οικογένειας.

Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο έντονης ακρίβειας και κοινωνικής πίεσης, η Πολιτεία οφείλει να ανταποκριθεί με δικαιοσύνη και υπευθυνότητα στα αιτήματα των εργαζομένων.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να δώσει λύσεις που θα αποκαθιστούν την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια στην εργασία».