Hellenic Cypriot Press Agency

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ.Μάντζος-Ν.Παπάζογλου: Τα αποτελέσματα των εκλογών της Γερμανίας «έχουν προφανή σημασία για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης» * Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα ως ζήτημα αρχής στηρίζει την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και καταδικάζει κάθε χρήση βίας έναντι κυρίαρχων κρατών * ΚΚΕ: Ελπίδα για τον λαό της Γερμανίας και όλης της Ευρώπης είναι η δυσαρέσκεια απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ να αποκτήσει ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο * Άρειος Πάγος: Στη Δημοκρατία ουδείς, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, δικαιούται να «τρομοκρατεί» τους δικαστικούς λειτουργούς * Μ. Χρυσοχοΐδης: Αποστολή της Αστυνομίας είναι να διασφαλίσει την ομαλή και ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα * Κυριάκος Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλιστεί ότι το Κίεβο είναι μέρος της διαδικασίας και μόνο η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον της * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους εναρμόνιση της Βουλής με την κοινωνία-Τα προοδευτικά κόμματα οφείλουν να καταθέσουν άμεσα πρόταση δυσπιστίας * Δ. Κουτσούμπας: Να «βουλιάξουν» οι πλατείες από τα ποτάμια του λαού και της νεολαίας που θα φωνάξουν ξανά «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Αρχιεπίσκοπο Αρμενίων Κύπρου κ.κ. Gomidas Ohanian, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας Αρμενίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Vartkes Mahdessian.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025

ΔΟΑΕ: Το Ιράν έχει εκτινάξει τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου κοντά σε ποσοστό για την κατασκευή ατομικής βόμβας


 Το Ιράν έχει αυξήσει τα αποθέματα ουρανίου εμπλουτισμένου στο 60% - κοντά στο 90% που είναι απαραίτητο για την κατασκευή ατομικής βόμβας - σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ/IAEA), που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, 
Πρόκειται για εκτίναξη του ποσοστού αυτού σε μια δραματική επιτάχυνση ρυθμού παραγωγής από τον Δεκέμβριο, τονίζει η τριμηνιαία έκθεση του ΔΟΑΕ.
Τα αποθέματα ουρανίου εμπλουτισμένου  σε εξαχλωριούχο ουράνιο αυξήθηκαν κατά 92,5 κιλά το περασμένο τρίμηνο φτάνοντας 274,8 κιλά, τονίζει έκθεση του ΔΟΑΕ προς τα κράτη μέλη του Οργανισμού.
Αυτό αρκεί, αν εμπλουτιστεί περαιτέρω, για έξι ατομικές βόμβες, σύμφωνα με τον ΔΟΑΕ.
Η Τεχεράνη είχε προειδοποιήσει στις αρχές Δεκεμβρίου για την πρόθεσή της να ανεβάσει τον ρυθμό παραγωγής σε αντίποινα για την έγκριση ενός ψηφίσματος από το Συμβούλιο των Κυβερνητών του ΔΟΑΕ.