Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Κ. Σκρέκας: Σχεδιάζουμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την έρευνα και την καινοτομία

 


«Σχεδιάζουμε μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αυξήσουν τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία» σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας

στην ομιλία του, σήμερα κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης χρηματοδότησης, ύψους 143,07 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Ο κ. Σκρέκας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εξήρε αρχικά τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε δύσκολα χρόνια της ελληνικής οικονομίας. Τόνισε τη σπουδαιότητα της έρευνας και της καινοτομίας για την ανάπτυξη της οικονομίας, αναφέροντας ότι η χώρα μας από το 2012 ως το 2022 ήταν πρώτη μεταξύ των 27 κρατών-μελών τής Ευρώπης στην αύξηση των δημοσίων δαπανών στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο υπουργός ανέφερε, συγκεκριμένα, στην ομιλία του: «Η ελληνική οικονομία για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη επένδυση στην ανταγωνιστικότητά της. ​Ο στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας και η σύνδεσή της με την αγορά και την κοινωνία, ώστε η ελληνική οικονομία να καταστεί ισχυρά βιώσιμη και αναπτυξιακή. Σχεδιάζουμε μία σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία που θα αυξήσουν τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία».