Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Ο Υπουργός Εργασίας στην Πορεία Αγάπης Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ': «Ο αγώνας συνεχίζεται και βασίζεται στην ενότητα»



Τελέστηκαν σήμερα οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ' που οργανώνει το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Μακαρίου Γ’ Παναγιάς

κάθε χρόνο, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στη γενέτειρά του Παναγιά. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν το θρησκευτικό μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Χρυσορρογιατίσσης, την Πορεία Αγάπης Αρχ. Μακαρίου Γ' από το μοναστήρι προς την κοινότητα και την κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα στην πλατεία της κοινότητας.

Της Πορείας Αγάπης ηγήθηκε φέτος ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου, που εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο.

Ο Υπουργός Εργασίας παραλλήλισε τη μεγάλη πορεία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με τη μεγάλη πορεία του κυπριακού λαού προς την ελευθερία, ο αγώνας για την οποία συνεχίζεται με απαραίτητη προϋπόθεση την ενότητα. Ο κ. Παναγιώτου επισήμανε την καθοριστική συμβολή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στους αγώνες για την αυτοδιάθεση και την απελευθέρωση ενάντια στην τουρκανταρσία και στην τρομοκρατία, απέναντι στο πραξικόπημα και στην εισβολή. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη σημασία της διάκρισης του εφικτού και του ευκταίου, στη σημαντικότητα του ιστορικού συμβιβασμού της ομοσπονδίας καθώς και στη διαχρονικότητα της τουρκικής επεκτατικότητας που παρεμποδίζει τη λύση και την επανένωση. Ο Υπουργός ανέφερε επίσης, ότι «για την συνέχιση του αντικατοχικού αγώνα είναι απαραίτητη η ανάπτυξη της οικονομίας και η συνοχή της κοινωνίας» ενώ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενότητα, τόνισε τα εξής: «Ένας λαός, μία πατρίδα, ένα κράτος, μία χώρα: Ο κυπριακός λαός και η Κυπριακή Δημοκρατία».

Ο Κώστας Χριστοδούλου, πρόεδρος του Ιστορικού Πολιτιστικού Κέντρου Μακαρίου Γ΄ Παναγιάς, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο, στην προσφορά και στη διεθνή ακτινοβολία του Αρχιεπίσκοπου Μακαρίου. Eυχαρίστησε τους συντελεστές των εκδηλώσεων και απένειμε τα βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης για τον Μακάριο.