Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Τελετή Απονομής του Ετήσιου Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Στέλλα Σουλιώτη»



 

 Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών η τελετή απονομής του 3ου Βραβείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Στέλλα Σουλιώτη».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης του Βραβείου για το 2023 - του Υπουργού Εξωτερικών (Προέδρου), της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του κ. Nelson Νεοκλέους εκ μέρους της κας Aνδρούλλας Χριστοφίδου-Henriques ιδρύτριας της Οργάνωσης «Cyprus Stop Trafficking» στην οποία απονεμήθηκε το Βραβείο «Στέλλα Σουλιώτη» το 2022 και της κας Τιτίνας Λοϊζίδου. Παρόντες ήταν επίσης η Επίτροπος Νομοθεσίας, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, καθώς και μέλη του Διπλωματικού Σώματος.

Το Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Στέλλα Σουλιώτη» για το 2023 απονεμήθηκε στην Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.). Το Βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Οργάνωσης ο κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Η Επιτροπή Αξιολόγησης του Βραβείου αποφάσισε, επίσης, όπως απονείμει έπαινο στις οργανώσεις «Κοινωνία Caritas Cyprus» και «Generation for Change CY» για τη συνεισφορά και το έργο τους στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.  Εκ μέρους της οργάνωσης «Κοινωνία Caritas Cyprus» τον έπαινο παρέλαβε η Εκτελεστική Διευθύντρια της Οργάνωσης κα Elizabeth Kassinis και, εκ μέρους της οργάνωσης «Generation for Change CY», τον έπαινο παρέλαβε ο συνιδρυτής κ. Etinosa Erevbenagie-Johnbull.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κόμπος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου κ. Λαμπριανίδης, ενώ ο κ. Νεοκλέους προέβη σε σύντομο απολογισμό της δράσης της Οργάνωσης «Cyprus Stop Trafficking» για το έτος που μας πέρασε.