Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Δ. Κουτσούμπας: Ο στόχος «η επιστήμη να σκέφτεται ανθρώπινα και κάθε άνθρωπος να σκέφτεται επιστημονικά» δεν μπορεί να συμβεί, όταν η Παιδεία, προσαρμόζεται στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς

 Ο στόχος «η επιστήμη να σκέφτεται ανθρώπινα  και κάθε άνθρωπος να σκέφτεται επιστημονικά»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή της ομιλίας του σε εκδήλωση του ΚΚΕ αφιερωμένη στον Δημήτρη Γληνό, το απόγευμα της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2023, ανέφερε: «Στο πρόσωπο του Γληνού εντοπίζουμε μια προσωπικότητα που έκανε πράξη την καινοτομία, όχι με το στενό και αγοραίο περιεχόμενο που της δίνουν οι διάφοροι κυβερνώντες, αλλά με αυτό που μπορεί να συνοψιστεί με την επιδίωξη: "Η επιστήμη να σκέφτεται ανθρώπινα και κάθε άνθρωπος να σκέφτεται επιστημονικά".

Όμως, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, όταν η μόρφωση, η παιδεία, η επιστημονική έρευνα, προσαρμόζεται ακόμη περισσότερο στις ανάγκες της καπιταλιστικής αγοράς, όπως με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων - επιχειρήσεων, που ανακοινώθηκε σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη και το οποίο συνιστά αντιδραστική τομή και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη νεολαία και τον λαό μας».