Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Μ. Βορίδης: Η ΝΔ ψηφίζει την Εξεταστική - Θα καταψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

 


Μ. Βορίδης: Η ΝΔ ψηφίζει την Εξεταστική - Θα καταψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

«Η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών -όπως έχει δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση- αλλά θα καταψηφίσει την Προανακριτική Επιτροπή που προτείνει το ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης απαντώντας στους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλειας.

Ο υπουργός αντέστρεψε τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περί υιοθέτησης από τη ΝΔ της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για λόγους «τακτικής» αναρωτώμενος «πώς είναι δυνατόν ταυτόχρονα όταν η ΝΔ λέει "ναι" στη διερεύνηση να μας λέτε ότι το κάνουμε για να συγκαλύψουμε τις ευθύνες και εάν πούμε "όχι" στη διερεύνηση πάλι ο στόχος μας είναι η συγκάλυψη». Επέκρινε ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ”Νίκη” ότι «σπεύδουν να στέρξουν και να υπερψηφίσον όλες τις προτάσεις για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών», άρα και του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως -όπως σημείωσε- «να την έχετε καν δει» και «χωρίς να ξέρετε τις αποδιδόμενες κατηγορίες στους υπουργούς και εσείς να δηλώνετε ότι τις έχετε αποδώσει!». «Εάν αυτό δεν είναι πολιτικός τακτικισμός, εργαλοιοποίηση και ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας τότε τι είναι;» είπε.