Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Θ. Παφίλης: «Κηλίδα στη Ιστορία» η θέση της ΝΔ στο ψήφισμα του ΟΗΕ

 


Θ. Παφίλης: «Κηλίδα στη Ιστορία» η θέση της ΝΔ στο ψήφισμα του ΟΗΕ

Κηλίδα στη Ιστορία» αποτελεί η θέση της ΝΔ στο ψήφισμα του ΟΗΕ για ανθρωπιστική παύση του πολέμου στην Παλαιστίνη τόνισε στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης. «Πάνω από 8,5 χιλιάδες νεκροί, με 3,5 χιλιάδες νεκρά παιδιά και δεν έχετε κουβέντα να πείτε; Δεν μπορείτε να πείτε μια κουβέντα για τον βομβαρδισμό του προσφυγικού καταυλισμού στην Τζαμαλίγια; Αξίζει ο θάνατος 400 ανθρώπων εκεί, για αυτό που λέει το Ισραήλ;» ρώτησε ο κ. Παφίλης, επικρίνοντας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι κρατούν ίσες αποστάσεις απέναντι στον θύτη και στο θύμα: «Πώς λέτε για δικαίωμα αυτοάμυνας με 3,5 χιλιάδες παιδιά στον τάφο; Είναι αυτό αυτοάμυνα ή γενοκτονία;».

Τόνισε μάλιστα ότι ο ελληνικός λαός συντάσσεται με τον λαό της Παλαιστίνης, που αγωνίζεται για πάνω από 50 χρόνια, για να αποκτήσουν κράτος, και παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ, βρίσκεται υπό κατοχή. Εμείς καλούμε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει κι άλλο τον αγώνα του, και λέμε στα ΜΜΕ να σταματήσουν το «θάψιμο», διότι, κάθε μέρα έχει εκατοντάδες χιλιάδες στο δρόμο που εκφράζουν αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Λέμε, να βγούνε την Κυριακή, 11/11 στο Σύνταγμα, για να ξαναεκφραστεί η συμπαράσταση που υπάρχει.

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο κ. Παφίλης είπε ότι οι αλλαγές που προωθεί η ΝΔ είναι οι αλλαγές που έχει ανάγκη το καπιταλιστικό σύστημα για να δημιουργήσει ένα δημόσιο τομέα, που θα υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη, η οποία στηρίζεται στο μεγάλο κεφάλαιο.