Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Την ώρα που η οικονομία καταρρέει και η κοινωνία υποφέρει, η κυβέρνηση μιλά για «αναπτυξιακό άλμα».


 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ"

Την ώρα που η οικονομία καταρρέει και η κοινωνία υποφέρει, η κυβέρνηση μιλά για «αναπτυξιακό άλμα».

Πρόκειται φυσικά για άλλη μία επικοινωνιακή πομφόλυγα της κυβέρνησης, διότι η οικονομία μας καταγράφει δίδυμα ελλείμματα, η υποτιθέμενη ανάπτυξη που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ δεν αρκεί ούτε για να καλύψει την ύφεση του 2020, το εμπορικό ισοζύγιο έχει κυριολεκτικά εκτροχιαστεί και η Ελλάδα έχει καταστεί παγκόσμια πρωταθλήτρια χρέους.

Την ίδια στιγμή νοικοκυριά και επιχειρήσεις καταστρέφονται από τις αχαλίνωτες ανατιμήσεις, ενώ ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2022 έχει ήδη διαψευστεί παταγωδώς.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι «ούτε οι αριθμοί ευημερούν, πολλώ δε, οι άνθρωποι».

Εάν η κυβέρνηση είχε ακούσει τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για ενεργειακή αυτάρκεια, προαγορά ορυκτών καυσίμων, άμεση προώθηση εξορύξεων και επαναλειτουργία όλων των λιγνιτικών μονάδων, η κρίση θα ήταν διαχειρίσιμη.

Η ΝΔ όμως επιδόθηκε σε φρενήρη δανεισμό με τις πλάτες της ΕΚΤ, προκειμένου να «εξοφλεί» τις 19,000 απευθείας αναθέσεις, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας. Μάλλον μπέρδεψαν το «κομματικό ταμείο», με το Δημόσιο. Να είναι σίγουροι ότι σε αντίθεση με τα θαλασσοδάνεια του κόμματος τους, θα λογοδοτήσουν και για το τελευταίο ευρώ δημοσίου χρήματος που διαχειρίστηκαν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ