Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Προτάσεις του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας


 

ΚΙΝΑΛ: Προτάσεις του Τομέα Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων για την ουσιαστική στήριξη, ανακούφιση και ενίσχυση όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Τα μέτρα που επεξεργάστηκε ο Τομέας Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας αφορούν τρία επίπεδα:

1. Μέτρα ενίσχυσης

- Αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους κλάδους που θα μείνουν πρακτικά κλειστοί.

- Επιδότηση ενοικίου τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο για τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις.

- Εκ νέου υπαγωγή των επιχειρήσεων που πλήττονται στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, με αναθεώρηση του πλαφόν ενίσχυσης και μείωση στο 20% της πτώσης τζίρου ως προϋπόθεση υπαγωγής.

2. Μέτρα ανακούφισης

- Αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων για τρεις μήνες για τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις.

- Μη επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής για τις άμεσα πληττόμενες επιχειρήσεις.

3. Μέτρα ενίσχυσης

- Αναστολή εργασίας τον Ιανουάριο για όλους τους εργαζόμενους των άμεσα πληττόμενων επιχειρήσεων.

- Δυνατότητα για επιδότηση εργασίας τον Ιανουάριο στο 20% των εργαζόμενων των επιχειρήσεων που σημειώνουν πτώση τζίρου πάνω από 20% λόγω των περιορισμών.

Το Κίνημα Αλλαγής, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει πως οι επαγγελματίες, οι οποίοι θα υποστούν τις άμεσες οικονομικές συνέπειες από την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της πανδημίας, «δεν άκουσαν κανένα μέτρο στήριξης από την κυβέρνηση».

Όπως προσθέτει, πρόκειται για «επαγγελματίες που βιώνουν αισθητή πτώση τζίρου τους τελευταίους μήνες λόγω της υγειονομικής κατάστασης, έχοντας ταυτόχρονα συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το παρελθόν και αδυναμία πρόσβασης στη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος».

«Κλάδοι όπως τα κέντρα διασκέδασης και τα club, αλλά και εργαζόμενοι όπως οι μουσικοί και οι Dj's πλήττονται καίρια, ενώ συνολικά ο κλάδος της εστίασης θα υποστεί σημαντική πτώση τζίρου, χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα που θα ισχύσουν τα νέα μέτρα», τόνίζει το Κίνημα Αλλαγής.