Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Φ. Γεννηματά: Ζητώ τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για να δοθεί τέλος στο δράμα των ελληνικών νησιών

Φ. Γεννηματά: Ζητώ τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για να δοθεί τέλος στο δράμα των ελληνικών νησιών

 «Η Ελλάδα περνά μια δοκιμασία, που αφορά όλη την Ευρώπη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας μετατρέψει σε αποθήκη ψυχών. Ζητώ την στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο δράμα που βιώνουν τα νησιά μας», τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την προσέλευσή της στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος- PES Leaders, στις Βρυξέλλες .
   Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσέθεσε ότι απαιτείται άμεση αποσυμφόρησή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, με ουσιαστική φύλαξη των συνόρων και βεβαίως με κατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλα τα κράτη-μέλη.
   «Πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσα, τώρα, πριν να είναι πολύ αργά για όλους. Η ακροδεξιά καραδοκεί σε ολόκληρη την Ευρώπη», προειδοποίησε.
   Αναφερόμενη στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό που συζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες σε έκτακτη Σύνοδο, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «πρέπει να είναι ενισχυμένος αν θέλουμε να αλλάξει πορεία η Ευρώπη και να μπει στη νέα εποχή».