Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΗΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ





Για την αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια

Γνωρίζετε ότι εμείς έχουμε πάρει μία πρωτοβουλία εδώ και ενάμιση χρόνο στη Βουλή. Επί της ουσίας ζητούσαμε να γίνει το αυτονόητο, αυτό που ζητούσαν και οι 14 σύλλογοι πολιτών του κέντρου της Αθήνας. Είναι καλό αυτό που έγινε σήμερα, πρέπει όμως να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και να καθαριστεί το κέντρο της Αθήνας από όλες τις συμμορίες που νέμονται την περιοχή, να μην γίνονται μόνο ευκαιριακές κινήσεις. Το ζήτημα της προστασίας των πολιτών δεν αφορά μόνο το κέντρο της Αθήνας, αφορά όλη τη χώρα, όλη την επικράτεια. Και φυσικά όλη την Αττική, στη Χαριλάου Τρικούπη το βλέπουμε συνέχεια. Αποδείχθηκε και πριν μια εβδομάδα όταν πήγαν οι λιμενικοί με τον εισαγγελέα να κάνουν την δουλειά τους και αντιμετώπισαν αυτό που είδαμε. Σε κάθε περίπτωση εμείς λέμε ότι η προστασία του πολίτη, η ασφάλεια του, είναι ένα προοδευτικό δικαίωμα κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα. Αυτά είναι πράγματα αυτονόητα και πρέπει η κυβέρνηση να δείχνει την πολιτική της βούληση και να αφήνει τις υπηρεσίες να κάνουν την δουλειά τους όπως γνωρίζουν να την κάνουν.






Για την υπόθεση ΝOVARTIS

Το θέμα δεν είναι τι βλέπω εγώ το θέμα είναι τι βλέπει όλος ο κόσμος. Εμείς μάθαμε μια σειρά πραγμάτων από τις εφημερίδες, βλέπουμε ανθρώπους, εν προκειμένω τον Ανδρέα Λοβέρδο, να είναι σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων εδώ και ενάμιση χρόνο. Θέλω να σας πω ότι ενώ εμείς αντιλαμβανόμαστε και ορκιζόμαστε στο Σύνταγμα από την αρχή ως το τέλος λέμε ότι θέλουμε να πάμε ως το τέλος για να χυθεί άπλετο φως, δεν θέλουμε να πάμε σε παραγραφές ή οτιδήποτε παρόμοιο. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι σαφής και η παράταξη είναι σαφής. Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουμε τι λέει το σύνταγμα θα πάμε ως το τέλος. Γιατί δεν θέλουμε να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία. Και αυτό είναι κάτι που θα το κάνουμε υπερήφανα, εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα ψηφίσουμε υπέρ της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου σε αντίθεση με αυτό που έχει κάνει στο παρελθόν ο κ. Πολάκης και ο κ. Καμμένος. Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχει ένα θέατρο σκιών. Αυτός που βγήκε και είπε ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους κρύβεται. Ο κ. Τζανακόπουλος δεν ξέρει, δεν άκουσε και δεν είδε. Σε λίγο καιρό θα αδειάζονται και μεταξύ τους.