Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Κοινή Δήλωση Τομ. Δικ. Ν.Δ. κ. Ν. Παναγιωτόπουλου και αναπλ. Τομ. κ. Κ. Καραγκούνη

Κοινή Δήλωση Τομ. Δικ. Ν.Δ. κ. Ν. Παναγιωτόπουλου και αναπλ. Τομ. κ. Κ. Καραγκούνη

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κ. Καραγκούνης, με θέμα τη διαβούλευση για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης και προσήλθε στην σύσκεψη με μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και εκπροσώπους των Κομμάτων.
Διατυπώσαμε τις αντιρρήσεις μας τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο προβληματικών νέων ρυθμίσεων που αφορούν σειρά άρθρων στο νέο Ποινικό Κώδικα, όσο και σε σχέση με το συντομότατο χρονοδιάγραμμα της διαβούλευσης.
Ζητήσαμε από το Υπουργείο επαρκή χρόνο, ώστε να επεξεργαστούμε σε ουσία και βάθος τους δύο Κώδικες και να τοποθετηθούμε επακριβώς επί συγκεκριμένων διατάξεων, για τις οποίες εκφράζουμε σαφή διαφωνία ως προς τις προτεινόμενες αλλαγές.
Εάν ο Υπουργός είναι όντως ειλικρινής ως προς το πνεύμα συναίνεσης και συνεννόησης που πρέπει να επικρατήσει στη συνολική αναθεώρηση του συστήματος απονομής της ποινικής δικαιοσύνης στη χώρα, πρέπει να επιτρέψει στους πολιτικούς φορείς ουσιαστική συμμετοχή με περισσότερο χρόνο στο στάδιο της διαβούλευσης.
Η ευθύνη για την εξασφάλιση ελάχιστου πλαισίου συνεννόησης ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση».