Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Μήνυμα του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Μήνυμα του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού


«Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν και ενισχύουν τον φασισμό, τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό» καλεί το ΚΚΕ σε μήνυμά του για την αυριανή (21 Μαρτίου) Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού που τιμάται στον «απόηχο και του αποτρόπαιου ρατσιστικού εγκλήματος στη Νέα Ζηλανδία». Όπως τονίζει το ΚΚΕ«οι αιτίες αυτές έχουν ονοματεπώνυμο» και είναι «ο καπιταλισμός και οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις του, οι κυβερνήσεις που τον υπηρετούν, τα συμφέροντα των μονοπωλίων και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών».
Στο μήνυμα του το ΚΚΕ επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ενεργά σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, εφαρμόζει όλες τις αντιδραστικές πολιτικές της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες» με αποτέλεσμα «να εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα άθλια hotspots των νησιών, να μεταφέρει ανθρώπους σε ακατάλληλες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας, να πετάει αναγνωρισμένους πρόσφυγες από τα διαμερίσματα - κυριολεκτικά στον δρόμο».
Προσθέτει δε, ότι αυτή «η πολιτική αξιοποιείται από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και άλλα φασιστοειδή, από διάφορους δήθεν "αγανακτισμένους" που εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες, ακόμη και σε ανήλικα παιδιά, για να διαδώσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Ρατσιστικές μειοψηφίες θέλουν να εμποδίσουν τα παιδιά των προσφύγων να πάνε σχολείο».
Το ΚΚΕ καταγγέλλει ακόμη την κυβέρνηση ότι αν και «στα λόγια καταδικάζει τον ρατσισμό», «φέρει τεράστιες, ιστορικές ευθύνες» γιατί με βάση τη «διάταξη του σχεδίου Ποινικού Κώδικα θα "πέσει στα μαλακά" η ηγεσία της κατ' εξοχήν ρατσιστικής οργάνωσης των νεοναζί, της Χρυσής Αυγής».