Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η Συνδικαλιστική έκφραση είναι δημοκρατικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο που η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διασφαλίσει

Η Συνδικαλιστική έκφραση είναι δημοκρατικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο που η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διασφαλίσει


Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από την Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Υπεύθυνο Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ενημέρωσης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Προστασίας Απόστολο Ψωμά επισκέφθηκε σήμερα την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την διασφάλιση της διεξαγωγής του Εκλογικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Μετά τη συνάντηση η κ. Χριστοφιλοπούλου και ο κ. Παπαθεοδώρου έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
Στο Κίνημα Αλλαγής πιστεύουμε ότι χρειάζεται διαρκής εγρήγορση για την προστασία της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.
Τις τελευταίες εβδομάδες γίναμε μάρτυρες βίας και τραμπουκισμών από συγκεκριμένες ομάδες. Δεν είναι δυνατόν μια νόμιμη συνδικαλιστική Οργάνωση, και εν προκειμένω η ΓΣΕΕ, η μεγαλύτερη Τριτοβάθμια Οργάνωση Εργαζομένων στη χώρα, να μην μπορεί να διενεργήσει εκλογικό Συνέδριο χωρίς παρακώλυση και βίαια επεισόδια.
Ο σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών, η κατοχύρωση της ασφάλειας και η αντιμετώπιση προσχεδιασμένων τραμπουκισμών επαφίεται στην εγγυητική λειτουργία της πολιτείας.
Η Συνδικαλιστική έκφραση είναι δημοκρατικό δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο που η κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανά της έχουν την ευθύνη να διασφαλίσουν.
Το σημαντικό αυτό ζήτημα θέσαμε στη σημερινή μας συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη.