Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δεν μας αρκεί μια βδομάδα κ.Χαρίτση, θέλουμε όλο τον μήνα

Ανοιχτή επιστολή προς την γραφειοκρατία του Υπουργείου Εσωτερικών

Παράταση μιας εβδομάδας έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για την εγγραφή των Ελλήνων που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Χθες, Πέμπτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, είχε ζητήσει να δοθεί ολόκληρος ο Απρίλιος.
Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του Ποταμιού, που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιμένουν ότι πρέπει να δοθεί περιθώριο μέχρι το τέλος του Απριλίου για να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν και θεωρούν τη βδομάδα που παραχωρεί ο κ. Χαρίτσης ως μια μη επαρκή απάντηση στο αίτημα που έχει καταθέσει το Ποτάμι.
Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή των 16 υποψήφιων ευρωβουλευτών μας που ζουν σε χώρες της Ε.Ε. προς τη γραφειοκρατία του υπουργείου Εσωτερικών:
Την ώρα που η κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας μας έχουν ξεχάσει, η γραφειοκρατία μας θυμίζει ότι είμαστε ακόμα Έλληνες!
Σήμερα -2 μήνες πριν τις ευρωεκλογές! - έληγε η προθεσμία δηλώσεων για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων που κατοικούμε σε χώρες της Ε.Ε. Όταν δεν έχουν ολοκληρωθεί καν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, εμείς οφείλαμε, σύμφωνα με το υπουργείο, να έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις διαδικασίες εγγραφής μας! Την ίδια ώρα, άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Εσθονία, δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους που ζουν εκτός των συνόρων τους να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Σε συνάντησή του χθες με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χαρίτση, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε το αυτονόητο. Να μπορούμε όλο τον Απρίλιο να δηλώσουμε οι Έλληνες που ζούμε σε άλλες χώρες της Ε.Ε., ότι θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Αντί αυτού, ο Υπουργός έδωσε μια τυπική παράταση μιας εβδομάδας, προφανώς για να μη φανεί ότι απορρίπτει αδικαιολόγητα την πρόταση.
Αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί χρειάζονται πενήντα (50!) ημέρες, για να στείλουν τα προξενεία τα ονόματα των Ελλήνων που θέλουν να ψηφίσουν, στην κεντρική διοίκηση. Είμαστε θύματα του γραφειοκρατικού τέρατος ή απλά δεν θέλετε να ψηφίσουμε;
Αν ζητούσατε από τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα να δηλώσουν εγγράφως, δυο μήνες πριν τις εκλογές, αν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου, πόσοι πιστεύετε ότι θα προσέτρεχαν να εγγραφούν; Νομίζουμε ελάχιστοι. Γιατί λοιπόν μας αντιμετωπίζετε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
Ακούμε καθημερινά μεγάλα λόγια απ’ τα κόμματα εξουσίας, για προσέλκυση επενδύσεων, μείωση της ανεργίας, και εν τέλει προσπάθεια επαναπατρισμού όλων όσων αναγκαστήκαμε να φύγουμε. Πώς μπορούμε να δείξουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη σε λόγια και σχέδια επί χάρτου, όταν σε κάτι τόσο απλό, η γραφειοκρατία επιβάλει τον αποκλεισμό των Ελλήνων που ζουν στην ΕΕ, από την εκλογική διαδικασία.
Νικόλας Ανδρίτσος – Φρανκφούρτη – Γερμανία
Σωτήρης Βλάχος – Γενεύη – Ελβετία
Μαργαρίτα Γερούκη – Κουόπιο – Φινλανδία
Ερμέλα Γιάννα – Σάλτσμπουργκ – Αυστρία
Μαρίνα Γραμματικοπούλου – Στοκχόλμη – Σουηδία
Όθωνας Καίσαρης – Λευκωσία – Κύπρος
Νάσος Καραγεωργιάδης – Λουξεμβούργο – Λουξεμβούργο
Παντελής Καρκαμπάσης – Τίρανα - Αλβανία
Γιώργος Κορκόβελος – Βρυξέλλες – Βέλγιο
Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος – Grand Belfort – Γαλλία
Ελένη Μουρμούρη – Αννόβερο – Γερμανία
Αναστάσης Περράκης – Άμστερνταμ – Ολλανδία
Δημήτρης Ρέπας – Βρυξέλλες – Βέλγιο
Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου – Βρυξέλλες – Βέλγιο
Αλίκη Σπανδάγου – Αλικάντε – Ισπανία
Γιάννα Τζανιδάκη – Χάγη – Ολλανδία