Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΡΤ 3
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ”
ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΥΓΕΡΗ




Για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών
Μιλάμε για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα το οποίο όπως φαίνεται τις τελευταίες ώρες, δεν έχει κλείσει, ίσα - ίσα ο κ. Ζάεφ συνεχίζει να λέει όσα έλεγε και αυτό αυτονόητα δημιουργεί προβλήματα στα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν γίνεται σεβαστή η συμφωνία η οποία κυρώθηκε στη βουλή και αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει.
Yπάρχουν μια σειρά θεμάτων στην καθημερινότητα των Ελλήνων που τα βλέπουμε, τα οποία εξελίσσονται και με τα οποία η κυβέρνηση αυτή δεν ασχολείται παρά μόνο επιδερμικά, επικοινωνιακά Από τα ζητήματα που σχετίζονται με την δικαιοσύνη και τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα, μέχρι τα προβλήματα της καθημερινότητας και την προστασία της πρώτης κατοικίας, βλέπουμε ότι επί της ουσίας λύσεις δεν υπάρχουν.

Σχετικά με τις καταγγελίες Καμμένου
Υπήρξαν καταγγελίες του κ. Καμμένου, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο, ότι διακινήθηκαν 50.000.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα ο κ. Καμμένος είπε ότι προέρχονται από τον κ. Σόρος. Και προχθές από το βήμα της βουλής είπε ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη. Κι εμείς περιμένουμε πότε η δικαιοσύνη επιτέλους θα παρέμβει για να κάνει τη δουλειά της και να χυθεί άπλετο φως, όπως εμείς ζητήσαμε να χυθεί στην περίπτωση του κ. Σημίτη που ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί του, ελέγχθηκαν και δε βρέθηκε τίποτα. Ακούσαμε την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάνε για τον Κώστα Σημίτη, ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί του και δε βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο και δεν έχουν ζητήσει ούτε μία συγγνώμη οι εφημερίδες που τον έκαναν πρωτοσέλιδο.

Εμείς έχουμε αποδείξει τι σημαίνει πατριωτισμός.

Ο Κ. Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου διαχειρίστηκαν τα θέματα αυτά (Μακεδονικό) και ουδέποτε συμφώνησαν σε αυτά τα οποία υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Τα ζητήματα της ταυτότητας, της εθνικότητας, του μακεδονισμού ως μια βάση στην οποία μπορεί να ασκηθεί ένας νέος αλυτρωτισμός, είναι πράγματα τα οποία απορρίφθησαν και η βάση αυτής της απόρριψης ήταν η συμφωνία του 1995 που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον Α. Παπανδρέου. Ούτε αυτό δεν ήξερε ο κ. Τσίπρας κι έλεγε στη βουλή ότι το ΠΓΔΜ συμφωνήθηκε από κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το είχε συμφωνήσει και στην εξέλιξη των ετών η δική μας παράταξη, η οποία έχει προοδευτικά και πατριωτικά χαρακτηριστικά προσπάθησε να το διορθώσει με την «ενδιάμεση συμφωνία». Όπως το πάει ο κ. Τσίπρας όποιος έχει πατριωτικά αισθήματα και ενδιαφέρεται για το καλό της πατρίδας μας θα μπαίνει σε λίστα με όρους εθνικισμού. Εμείς έχουμε αποδείξει τι σημαίνει πατριωτισμός στην Ελλάδα.
Ο Γ. Παπανδρέου στη συνέντευξή του είναι πολύ σαφής για τη συμφωνία των Πρεσπών. Λέει ότι πρέπει να βρεθεί λύση αλλά αναγνωρίζει, πρώτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την εργαλειοποίησε με στόχο να πετύχει άλλα πράγματα δηλαδή μικροκομματικά οφέλη. Δεύτερον, ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του προβλήματος ενώ το ΚΙΝ.ΑΛ μπορεί να αποτελέσει την προοδευτική και πατριωτική λύση για το αύριο. Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιεί μια προπαγάνδα και να στέκεται στην προδημοσίευση της συνέντευξης του Γ. Παπανδρέου χωρίς να διαβάζει τη συνέντευξη είναι κάτι που πρέπει να κρατήσουμε.

Για τη μέρα μνήμης του ολοκαυτώματος, την βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου
Καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή απερίφραστα την δεύτερη επίθεση την οποία δέχτηκε το μνημείο του εβραϊκού ολοκαυτώματος. Ειδικά στην Θεσσαλονίκη με την πλούσια ιστορία, είναι τραγικό κάποιοι να βγάζουν τους σκελετούς από την ντουλάπα και να κυκλοφορούν έξω. Χρειάζεται πολιτική δράση και αντιμετώπιση.

Για τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών
Δεν καταδικάζουμε πρώτη φορά τις επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών, τους προπηλακισμούς στελεχών πολιτικών κομμάτων. Το κάνουμε συστηματικά από το 2010 όταν τα δικά μας στελέχη υπέστησαν αυτούς τους προπηλακισμούς και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έλεγε τίποτα. Το πρόσωπο της κ. Τζάκρη δεν είναι πρώτη φορά σε αφίσες. Ήταν και το 2011 όταν κάποιοι θεωρούσαν ότι το μνημόνιο είναι προδοσία, γερμανοτσολιάδες και πολλά ακόμα πράγματα.
Η δικαιοσύνη, η πολιτεία και η αστυνομία πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους. Αν υπάρχει πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν οι ακραίοι που πετάνε μολότοφ είτε αυτό είναι στη βουλή, είτε είναι στη Χ. Τρικούπη, είτε είναι στο σπίτι ενός βουλευτή η αστυνομία μπορεί να τους συλλάβει.
Ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι προερχόμενοι και από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ οι οποίοι δεν δείχνουν να καταλαβαίνουν τα πραγματικά προβλήματα. Τα πραγματικά προβλήματα είναι ότι καλλιεργείται η ένταση, η οργή, η αγανάκτηση και σε αυτό πρέπει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων διότι ως τώρα δεν στέκονται. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά της οργής και της αγανάκτησης.

Έχουμε μπλέξει με τον ΣΥΡΙΖΑ που νομίζει ότι είναι διάδοχος του ΕΑΜ και με τη ΝΔ που το πιστεύει.

Αν σε αυτό μπορεί να βρεθεί μια βάση λογικής, δυστυχώς η χώρας μας δεν πηγαίνει μπροστά. Έχουν κλείσει όλα αυτά στο παρελθόν, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι δύο όψεις ενός συντηρητικού νομίσματος. Ξέρουμε τι έχει χρεώσει στους Έλληνες πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ ,ξέρουμε ότι έχει πλήξει τους θεσμούς και τη δημοκρατία, ξέρουμε τα ψέματα τα οποία είπε και συνεχίζει να λέει. Έχει κλείσει τον κύκλο του, διαχειρίζεται μία σειρά πραγμάτων με τρόπο να πάρει λίγο περισσότερο στις επόμενες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης από την άλλη είναι η συντήρηση. Είναι το κόμμα το οποίο είχε μέσα του σειρά πολιτικών προσώπων που έχουν τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι φτάσαμε στην κρίση το 2009 και σήμερα δε λέει τίποτα για την αντιμετώπιση της κρίσης.