Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση της Τομ. Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων της Ν.Δ. κ. Ν. Κεραμέως για την κυβερνητική μεθόδευση σε σχέση με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΑΔΙΠ

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Νίκη Κεραμέως,
με αφορμή την μη παροχή σύμφωνης γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στον υποψήφιο Πρόεδρο της ΑΔΙΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά, υποψήφιος Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής να μην λαμβάνει τη σύμφωνη γνώμη, κατά τη σχετική διαδικασία στη Βουλή και παρ’ όλα αυτά να διορίζεται. Ο λόγος για τον καθηγητή Παντελή Κυπριανό, ο οποίος προτάθηκε από τον Υπουργό για επικεφαλής της ΑΔΙΠ.

Ο Υπουργός είναι πολιτικά έκθετος για δύο λόγους: Αφενός γιατί ο υποψήφιος Πρόεδρος ήταν μέχρι πρότινος προσωπικός του σύμβουλος στο Υπουργείο. Αφετέρου γιατί δεν είχε την πολιτική ευθιξία να αποσύρει την υποψηφιότητα από τη στιγμή που δεν έλαβε τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η Κυβέρνηση κουρελού που βασίζεται στις ευκαιριακές πλειοψηφίες των γνωστών προθύμων. Η χώρα, όμως, δεν αντέχει άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως μοναδικό στόχο την πάση θυσία παραμονή του στην εξουσία. Ελπίζουμε, πολύ σύντομα, ο εμπαιγμός του κοινοβουλευτισμού, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας να λάβει τέλος».