Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Λ. Αυγενάκης: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση δίνει αυτομάτως το πράσινο φως στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Λ. Αυγενάκης: «Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση δίνει αυτομάτως το πράσινο φως στη Συμφωνία των Πρεσπών»

Βίντεο: https://bit.ly/2sfMTPU


«Η ΝΔ στηρίζει τους θεσμούς και την ίδια τη Δημοκρατία. Εμείς υπηρετούμε και προστατεύουμε το Σύνταγμα, άλλοι το έχουν κάνει κουρελού», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, κ. Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο ρ/σ «Alpha989» και τους δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου και Γιώργο Σμυρνή.


Βασικά σημεία της συνέντευξης:


  • Καταλαβαίνουμε το άγχος του κ. Τσίπρα, τον πανικό του κ. Καμμένου και την υπερπροσπάθειά τους να δημιουργήσουν θέματα, να προκαλέσουν. Είναι γνωστή άλλωστε η τακτική του Μαξίμου να διαστρεβλώνει δηλώσεις και να λασπολογεί.

  • Έχουμε έναν κυβερνητικό θίασο που συνεχώς ανεβάζει νέες, διαφορετικές παραστάσεις. Νέα έργα, με διαφορετικά πρόσωπα, αλλά πρωταγωνιστές πάντα τους κ. κ. Τσίπρα – Καμμένο.

  • Ο κ. Τσίπρας μας είπε χθες ότι έχει εξασφαλίσει τους 151. Έχει εξασφαλίσει την πλειοψηφία αγνοώντας, δηλαδή, και κουνώντας επιδεικτικά έως και προσβλητικά το δάκτυλο στον κ. Καμμένο.

  • Αν ο κ. Τσίπρας φέρει το θέμα για ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, η ψήφος αυτή αυτομάτως συνδέεται με την Συμφωνία των Πρεσπών. Και όποιος βουλευτής την ψηφίσει δεν έχει ελαφρυντικά ότι δεν την κατάλαβε, δεν ήξερε ή οτιδήποτε άλλο.


Γραφείο Τύπου