Hellenic Cypriot Press Agency

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δίνουμε μία ξεχωριστή μέριμνα για τις πιο απομονωμένες περιοχές της πατρίδας μας» * Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων της Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως «Ο Φάρος του Κόσμου» * Ελληνική Λύση: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βύθισαν τον πιο υπερήφανο και ευτυχισμένο λαό στην κατάθλιψη, μέσω της ανέχειας και της φτώχειας * Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ πετυχαίνει νίκες για τον λαό» * Ελληνική Λύση: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ βύθισαν τον πιο υπερήφανο και ευτυχισμένο λαό στην κατάθλιψη, μέσω της ανέχειας και της φτώχειας * Άκης Σκέρτσος: Το 2025 θα είναι χρονιά ορόσημο για τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της ΝΔ * * Το Ελληνοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων www.vouli.net, η διεύθυνση κι οι συντάκτες σας εύχονται χρόνια πολλά

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «ΟΡΕΝ»
KAI ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7.00»
ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ




Ο κ. Τσίπρας έχει καταλάβει πλέον ότι πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του.

Η δίκαιη ανάπτυξη του κ. Τσίπρα έχει γίνει μια άδικη μιζέρια και μια διαρκής λιτότητα.
Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο και έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι πρέπει να διαχειριστεί την ήττα του. Για αυτό κάνει το μόνο που ξέρει, να υπόσχεται παντού τα πάντα. Αλλά πια όλοι τον έχουν καταλάβει. Οι Έλληνες ξέρουν ότι η χώρα χρειάζεται μια πολιτική αλλαγή, αλλά χρειάζεται και αλλαγή πολιτικής. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στον τόπο με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα.
Η χώρα είναι ναρκοθετημένη. Δεν θα μπορέσουμε να πυροδοτήσουμε την ανάπτυξη που χρειάζεται για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, εάν δεν αλλάξουμε κάποιους από τους όρους αυτής της συμφωνίας.
Πού θα πάμε με στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%; Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε παρά μόνο εάν έχουμε μια ισχυρή, αξιόπιστη κυβέρνηση που θα πάει να διαπραγματευτεί την αλλαγή, τουλάχιστον στο 2% για να βρούμε πόρους να δώσουμε κίνητρα για την ανάπτυξη και να εξασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια διαρκής φτώχεια. Η δίκαιη ανάπτυξη του κ. Τσίπρα έχει γίνει μια άδικη μιζέρια και μια διαρκής λιτότητα.

Για την καταβολή των αναδρομικών
Αλίμονο εάν δεν το έκανε. Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν όταν υπάρχουν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ποια κυβέρνηση δεν θα τις εφαρμόσει; Είναι υποχρεωμένη.
Αυτά που άκουσα να λέει χθες ότι δεν είναι νομική υποχρέωση, είναι ηθική και είχα τη βούληση να το κάνω, τώρα θα κοροϊδευόμαστε για πολύ ακόμα σε αυτό τον τόπο; Υποχρεώθηκε να το κάνει γιατί υπάρχει η συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης που δείχνει ότι πράγματι κάτι αλλάζει στη ζωή των ανθρώπων ; Από πού φαίνεται ότι αλλάζει το κλίμα; Από πού φαίνεται ότι ωραία τελείωσε το τρίτο πρόγραμμα, αυτό το αχρείαστο πρόγραμμα, αλλάζει κάτι στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας; Πείτε μου εσείς.

Για την περικοπή των συντάξεων
Σας θυμίζω ότι την περικοπή των παλαιών την έφερε ο ίδιος και τις έφερε στο μεσοπρόθεσμο μαζί με τα αντίμετρα και συνδέονται αυτά τα δυο. Δηλαδή δεν θα δώσει κάποια από τα αντίμετρα γιατί φαντάζομαι ότι θα γίνει κάποιος συμβιβασμός. Άλλη μια κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης. Και ξέρετε ποια είναι η χειρότερη κοροϊδία; Η χειρότερη κοροϊδία είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου, γιατί από το νόμο Κατρούγκαλου φτωχοποιούνται οι συνταξιούχοι και φτωχοποιούνται όλοι οι νέοι συνταξιούχοι.
Ο κ. Τσίπρας έφερε το νόμο Κατρούγκαλου έφερε τις συντάξεις σε αυτό το επίπεδο, έφερε τις χήρες σε αυτή την κατάσταση που δεν μπορούν να ζήσουν και νομοθέτησε επιπλέον και το κόψιμο στις παλιές συντάξεις Και έρχεται τώρα και λέει, αφού έφερα την καταστροφή, αφού τα διέλυσα όλα, αφού έκανα όλους τους συνταξιούχους παλιούς και νέους και χήρες φτωχούς, τώρα έρχομαι και σας βγάζω ένα από τα τρία γιατί το έχω παντρέψει με τα αντίμετρα και άρα ποντάρω ότι θα με αφήσουν κάτι να κάνω εκεί. Άλλη μια αλχημεία πάλι για να μπορέσω να πάω σε εκλογές.

Για το θέμα της εκκλησίας.
Είναι μια προεκλογική κίνηση και μια προσπάθεια εκμετάλλευσης του θέματος της εκκλησίας για μικροκομματικά οφέλη, γιατί εδώ δεν εξασφαλίστηκε κάτι ουσιαστικό, δεν έγινε ένα ουσιαστικό βήμα στις σχέσεις κράτους εκκλησίας.
Προφανώς και δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Αντίθετα υπάρχει εναγκαλισμός ακόμα πιο σφικτός. Διότι και παραχωρούνται τα ακίνητα τα οποία ήταν αμφισβητούμενα και από την άλλη μεριά ο κρατικός προϋπολογισμός εξακολουθεί να έχει την υποχρέωση να δώσει τη δαπάνη της μισθοδοσίας. Την ίδια στιγμή που οι κληρικοί θα πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και η τύχη τους θα εξαρτάται από την απόφαση του κάθε δεσπότη, του κάθε μητροπολίτη.

Θα ήθελα να συζητήσω με τον Αρχιεπίσκοπο και θα το επιδιώξω, για να καταλάβω ακριβώς ποιες ήταν οι σκέψεις του
Είναι στις προθέσεις μου προκειμένου να διευκρινιστούν πολλά ζητήματα που απορρέουν από αυτή τη συμφωνία, να έχω μιλήσει με μαζί του όπως θα ήθελα να έχω μιλήσει και με τον Πατριάρχη γιατί γνωρίζετε ότι υπάρχουν ζητήματα που ανοίγονται από αυτή τη συμφωνία που αφορούν και την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και άρα και το Πατριαρχείο.

Για τους 10.000 διορισμούς που υποσχέθηκε ο Τζανακόπουλος.
Αυτή είναι η δεύτερη κοροϊδία που επιβεβαιώνει ότι τρόπος με τον οποίο γίνεται όλο αυτό είναι ολοφάνερα προεκλογικός.
Έρχεται ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος και λέει ότι έχουμε 10.000 λιγότερους υπαλλήλους, άρα θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε προσλήψεις. Μα, η δέσμευση που έχει η χώρα σε σχέση με τις προσλήψεις, δεν έχει να κάνει με τον αριθμό, έχει να κάνει με το δημοσιονομικό κόστος. Αφού λοιπόν εξακολουθεί και επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με τα χρήματα αυτά, πού θα βρεθούν οι πόροι για να γίνουν οι 10.000 προσλήψεις; Εκτός εάν έχουν στο μυαλό τους να περικόψουν κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες, γιατί περί αυτού πρόκειται.
Θα κόψουν από τα νοσοκομεία; Από πού θα κόψουν; Ή έρχεται και λέει τώρα η κυβέρνηση θα πάρουμε 10.000 ανθρώπους, ψηφίστε μας να είμαστε εμείς η επόμενη κυβέρνηση για να το πράξουμε; Και μου λέτε ότι όλα αυτά δεν είναι καθαρά προεκλογικά ενώ ο κόσμος υποφέρει και αγωνιά και τα παιδιά συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό και ούτε ελπίδα βλέπουν ούτε φως.

Είναι ανεπίτρεπτο μετά από τόσες θυσίες του ελληνικού λαού να μην φαίνεται ακόμα φως στο τούνελ.
Ποιο είναι το σχέδιο για να αφήσουμε πίσω μας τα μνημόνια και την κρίση μετά από τόσα χρόνια αγώνα; Μετά από τόσα χρόνια θυσίες του ελληνικού λαού; Δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ και είναι ανεπίτρεπτο. Και είναι ανεπίτρεπτο πάνω σε αυτή την αγωνία και σε αυτές τις θυσίες να χτίζονται πολιτικές και προσωπικές καριέρες. Γιατί το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα δεν είναι ποιος θα είναι την επόμενη μέρα Πρωθυπουργός, αλλά εάν θα υπάρχει ένα σχέδιο που μπορούν οι πολιτικές δυνάμεις να υλοποιήσουν. Να μην πετροβολά κανείς την εθνική προσπάθεια και να νιώσει ο ελληνικός λαός σιγουριά, εμπιστοσύνη και να μην ξαναβρεθούμε πίσω.
Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα από όλα. Πιστεύει κανείς σε αυτό τον τόπο ότι εάν συνεχίσουμε με αυτό το τεχνητό δίπολο, με αυτή την σφοδρή αντιπαράθεση, το δηλητηριώδες και τοξικό κλίμα, το δίπολο που προσπαθούν να στήσουν και το διχασμό, μπορεί η χώρα πραγματικά να φύγει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται;
Είμαστε μια χώρα ελκυστική για να έρθουν επενδυτές να επενδύσουν; Νιώθει κανείς σιγουριά να μείνει σε αυτό τον τόπο και να δημιουργήσει; Είναι αντικίνητρο όλη αυτή η κατάσταση και όλο αυτό που εκπέμπουν μόνο για μικροκομματικά οφέλη ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. Είναι αντικίνητρο για οποιονδήποτε θέλει να σκεφτεί τη χώρα μας για να έρθει να κάνει δουλειά και αυτό είναι που καταδικάζει τη χώρα. Οι δεσμεύσεις του Τσίπρα από τη μια μεριά και τα αντικίνητρα που δημιουργεί το κλίμα της τοξικότητας, μας καταδικάζουν. Καταδικάζουν τη νέα γενιά. Θα φύγουν και οι υπόλοιποι. Γι’ αυτό χτυπάω το καμπανάκι της εθνικής αφύπνισης.

Είναι προφανές ότι δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση.
Είναι φανερό ότι στην προσπάθειά του ο κ. Τσίπρας να διαχειριστεί την ήττα του μετά τις εκλογές, κάνει τα πάντα και είναι προφανές ότι έχει στηθεί μια ιστορία σκανδαλολογίας η οποία έχει ως στόχο να πλήξει τη δημοκρατική παράταξη.
Είπα κάποια στιγμή στην περιοδεία στα Δωδεκάνησα ότι μέσα στον πανικό του να δει πόσες δυνάμεις μπορεί να συγκρατήσει από τον προοδευτικό χώρο, δεν θα διστάσει να φτάσει να σπιλώσει τη δημοκρατική παράταξη και να φτάσει ακόμα και στον Ελευθέριο Βενιζέλο.
Αρκετά πια με αυτή την κατάσταση. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη, εμείς θέλουμε να έρθουν όλα στο φως. Δεν έχουμε διάθεση να κρύψουμε τίποτα. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Προσωπικά δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, έχω σηκώσει τη σημαία της ηθικής στην πολιτική και με αυτή πορεύομαι, αυτή είναι η στάση ζωής μου, έτσι μεγάλωσα, αυτά τα είναι τα βιώματά μου, γι’ αυτό παλεύω στην πολιτική για να αλλάξω κάτι από όλη αυτή την κατάσταση και είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχει προχωρήσει και σε πολιτική και σε ηθική αυτοκάθαρση. Και εννοώ ότι έχει απομακρύνει και όσους έπρεπε να απομακρύνει εδώ και χρόνια, εδώ και πάνω από 10 χρόνια έχουν απομακρυνθεί όλα αυτά τα στελέχη από το κόμμα και κάναμε και κάτι πολύ περισσότερο.
Επειδή εντοπίσαμε τα προβλήματα, ήρθαμε και θωρακίσαμε το κράτος με θεσμούς που δίνουν εργαλεία στα χέρια της δικαιοσύνης να διερευνήσει σε βάθος κάθε υπόθεση και όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι να πληρώσει, να τιμωρηθεί.

Όταν εμείς ψηφίζαμε τους νόμους που δίνουν τη δυνατότητα σήμερα στη δικαιοσύνη να ερευνήσει όλες τις παλιές υποθέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφιζε ήταν απέναντι
Πού τελειώνει λοιπόν ο λαϊκισμός; Πότε θα τελειώσουν όλα αυτά; Πότε θα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους;
Και ήρθε προχθές η Εξεταστική της υγείας να μιλήσει για το Ντυνάν. Και έρχεται το πόρισμα της πλειοψηφίας και όπως είδατε δεν καταλογίζει ευθύνες πουθενά στον κ. Λοβέρδο, που έχει αναμείξει όλο αυτό το διάστημα και επί τόσους μήνες τον βομβαρδίζουν και μαζί με εκείνον και την παράταξή μας. Και συζητούν τόσους μήνες για τα θέματα της υγείας και αρνούνται να μελετήσουν την υπόθεση του φαρμάκου, γιατί εάν υπάρχει ένα θέμα προς διερεύνηση είναι το φάρμακο και στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το ’15 δεν έγιναν οι τιμολογήσεις που θα έπρεπε. Και την περίοδο της Ν.Δ. γιατί η μεγάλη άνοδος των δαπανών του κράτους, προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Όταν εγώ έρχομαι και λέω στη Βουλή και στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη, ελάτε να κάνουμε εξεταστική για την οικονομία από την ημέρα που μπήκαμε στο ευρώ μέχρι σήμερα, όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου και να λασπώσουμε τους αντιπάλους μας. Γιατί εγώ διαφωνώ με αυτή τη λογική που εισήγαγε στην πολιτική ζωή η Ν.Δ. το βρώμικο ΄89, αλλά για να δούμε τι πήγε λάθος σε αυτό τον τόπο. Τι δεν πρέπει να επαναλάβουμε;
Τότε παθαίνουν ο ένας αμνησία και ο άλλος αφωνία. Χέρι – χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της Ν.Δ. γι’ αυτά που συνέβησαν στον τόπο. Επιπλέον για τον κ. Μητσοτάκη έχει έρθει η ώρα πια να πάρει καθαρή θέση και για τα στελέχη της Ν.Δ. που είχαν κορυφαίες θέσεις στο παρελθόν σε κυβερνήσεις της Ν.Δ. και σήμερα αποτελούν το βασικό δίκτυο που στήνεται όλη αυτή η πλεκτάνη.