Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net , θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση μαθητές, γονείς, καθηγητές ενάντια στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της ακροδεξιάς

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία. Όχι στον εθνικισμό, το μίσος, το ρατσισμό, τον πόλεμο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση μαθητές, γονείς, καθηγητές ενάντια στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια της ακροδεξιάς και φασιστικών ομάδων  να επιβάλουν εθνικιστικές κινητοποιήσεις στα σχολεία. Εκτός από το Γέρακα, σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας εκδηλώθηκαν καταλήψεις σχολείων και πορείες με εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα.
 Οι “κινητοποιήσεις” καθοδηγούνται και επιβάλλονται από την ΧΑ και άλλες φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες που έχουν αναλάβει εργολαβικά την “επιτυχία” των “καταλήψεων” στοχοποιώντας και απειλώντας όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς αντιδρούν.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει να κατεβάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που στην ουσία ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση χτυπάει το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την εργασιακή προοπτική των μαθητών, μετατρέπει το σχολείο σε ένα ακόμα πιο καταπιεστικό εξεταστικό κάτεργο, σπρώχνει την πλειοψηφία των μαθητών στην απλήρωτη μαθητεία και τη στενή κατάρτιση η δεξιά, η ακροδεξιά και οι φασιστές, προσπαθούν να φύγει η αντιπαράθεση του μαθητικού κινήματος από την ουσία της κυβερνητική πολιτική και να πάει σε αντιδραστική εθνικιστική κατεύθυνση.
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες, η ΕΕ και η τρόικα με τα μνημόνια θέλουν τη νέα γενιά φθηνό εργατικό δυναμικό και κρέας για τα κανόνια τους. Θέλουν να τη θυσιάσουν για τα συμφέροντά τους φέρνοντας πιο κοντά την απειλή του πολέμου  Αυτό τον βρώμικο ρόλο παίζουν για μια ακόμα φορά οι φασίστες!
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!  Δεν θα αποδεχτούμε σαν λύση το μίσος και τον κανιβαλισμό απέναντι στους γειτονικούς λαούς. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι και των υπόλοιπων χωρών αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και  έχουν τους ίδιους εχθρούς.
Αυτούς υπηρετούν πιστά οι φασίστες.  Οι φασίστες το παίζουν «αντισυστημικοί», αλλά είναι τα πιο πιστά σκυλιά του συστήματος. Κατηγορούν τον μετανάστη για την ανεργία και τη φτώχεια, για να κρύψουν τους πραγματικούς υπεύθυνους, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Σπέρνουν το εθνικιστικό δηλητήριο για να σύρουν τη νεολαία να χύσει το αίμα της για τα συμφέροντα των καπιταλιστών, στο όνομα της «πατρίδας».
Δεν θα τους αφήσουμε ελεύθερους να χύνουν το φασιστικό, εθνικιστικό δηλητήριο μέσα στα σχολεία. Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας και την ιστορία όλων των λαών. Ο εθνικισμός έχει αποτελέσει το απαραίτητο γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού που έχει αφήσει πίσω του μόνο πολέμους, εκατομμύρια νεκρούς και καταστροφή. Φωνάζουν για την πατρίδα οι απόγονοι των δοσίλογων και των προδοτών την περίοδο της κατοχής, οι απόγονοι της Χούντας, οι γερμανοτσολιάδες που στράφηκαν ενάντια στον λαό την ώρα που οι κομμουνιστές, το ΕΑΜ, και ο ΕΛΑΣ έχυναν το αίμα τους για την απελευθέρωση αυτής της χώρας!!
Ο λαός και η νεολαία θα τσακίσουν το φασισμό. Δεν ξεχνάμε το Φύσσα, ή τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και όλα τα υπόλοιπα θύματα του φασισμού και του αυταρχισμού του κράτους.
Ξέρουμε ποιος είναι ο εχθρός μας. Δεν είναι οι εργαζόμενοι και η νεολαία στην άλλη πλευρά των συνόρων. Όπως και αν αυτοί λέγονται, Αλβανοί, Μακεδόνες, Βούλγαροι, Τούρκοι, οι εργαζόμενοι και η νεολαία αυτών των χωρών έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Οι πραγματικοί μας εχθροί είναι το μαύρο μέτωπο κυβερνήσεων-ΕΕ-ΝΑΤΟ, οι καπιταλιστές και τα πιστά τους τσιράκια, οι φασίστες. Απέναντι σε αυτούς να παλέψουμε για την παιδεία των αναγκών μας για δουλειά με δικαιώματα, για να κοιτάμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και όχι με ανασφάλεια. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες και τους κατατρεγμένους του πολέμου. Παλεύουμε για την ειρήνη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, δεν θα πολεμήσουμε για τις πολυεθνικές και τα κέρδη τους.
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις της φετινής χρονιάς, οι διαδηλώσεις, η κατάληψη του Υπουργείου Παιδείας, δείχνουν τον δρόμο. Δείχνουν ότι οι μαθητές και η νεολαία δεν υπάρχει περίπτωση να τσιμπήσουν στο φασιστικό και εθνικιστικό δηλητήριο. Οι φασίστες θα γελοιοποιηθούν και τα απομονωθούν παντού. Η νέα γενιά δείχνει τον δρόμο για τους αγώνες του αύριο!
-ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Δίνουμε την μάχη εδώ και τώρα για  ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ». Για να μην γίνουν τα σχολεία μας εξεταστικά κάτεργα με διπλές πανελλήνιες, για να μην μας πετάνε στο καλάθι της φτηνής ανειδίκευτης δουλειάς
-Ειρήνη και φιλία των λαών, πόλεμος σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΝΑΤΟ, όχι στις βάσεις τους και στους πολέμους τους. Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους. Όχι στον εθνικισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο. Καλοδεχόμαστε τους πρόσφυγες και μετανάστες συμμαθητές μας.
-Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας! Ούτε σπιθαμή στα μαντρόσκυλα του συστήματος
Στη φυλακή για πάντα οι νεοναζί δολοφόνοι της ΧΑ
 Όλες-οι στις κινητοποιήσεις για τα δέκα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου!