Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
ΣΤΟΝ Τ/Σ OPEN

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Ι.ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Γ.ΣΑΡΑΝΤΑΚΟ



Για τις καταλήψεις στα σχολεία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών
Η Συμφωνία των Πρεσπών φάνηκε ότι είναι προβληματική και στα Σκόπια και εδώ στην Ελλάδα. Η επίλυση του ζητήματος πρέπει να προκύψει από μια λύση που θα είναι αποδεκτή και από τους δύο λαούς και θα υπηρετεί την ανάγκη ευημερίας στα Βαλκάνια χωρίς διαθέσεις αλυτρωτισμού.
Ως προς τις καταλήψεις στα σχολεία δηλώνουμε απλά και καθαρά: Δεν συμφωνούμε με τις καταλήψεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στα σχολεία με αφορμή τη Συμφωνία για το Σκοπιανό.
Η κοινωνία έχει υποφέρει ήδη πάρα πολύ από το δηλητήριο που διχάζει και χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες. Οι φασίστες από τη μία και οι προδότες από την άλλη. Και ειδικά τα παιδιά και τα σχολεία πρέπει να μείνουν έξω από τη λογική του διχασμού.
Δυστυχώς υπάρχουν επιρροές από ακροδεξιούς θύλακες και τη Χρυσή Αυγή στα σχολεία, ωστόσο δεν πρέπει ποτέ να μπούμε στη λογική ότι όλοι όσοι διαμαρτύρονται είναι ακραίοι ή φασίστες, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πρόσφατο παρελθόν ζήσαμε τη ΝΔ με τον ανγτι-μνημονιακό λόγο και τα Ζάππεια καθώς και τον ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τη Χρυσή Αυγή έστηναν την πάνω και την κάτω πλατεία με ακραίους χαρακτηρισμούς για «εθνοπροδότες» και «γερμανοτσολιάδες».
Το δηλητήριο που έχει χυθεί στην καρδιά της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να σταματήσει. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση για τα πολύ κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα.
Και ιδιαίτερα αυτό το δηλητήριο πρέπει να μείνει μακριά από τους μαθητές και τα σχολεία.