Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Η άποψη του κ. Καμμένου, ότι θα στηρίζει την Κυβέρνηση έως ότου έρθει προς ψήφιση στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, σημαίνει κατ’ ουσίαν ότι βάζει πλάτη στο να πάρουν τα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ


Η άποψη του κ. Καμμένου, ότι θα στηρίζει την Κυβέρνηση έως ότου έρθει προς ψήφιση στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, σημαίνει κατ’ ουσίαν ότι βάζει πλάτη στο να πάρουν τα Σκόπια το όνομα «Μακεδονία». Τότε κ. Καμμένο θα είναι πολύ αργά γιατί η Ελλάδα θα εμφανιστεί σαν χώρα παράνοιας, αφού τα Σκόπια θα έχουν εκπληρώσει όλους τους όρους της συμφωνίας. Η άποψη επίσης του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα βρει αποστάτες από άλλα κόμματα, ή και βουλευτές από άλλα κόμματα να κάνουν τα ρεπό του κ. Καμμένου, φανερώνει ότι η Ελλάδα έχει τριτοκοσμικό κοινοβουλευτισμό και τα νομοσχέδια περνάνε όπως να ’ναι προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι Αμερικανοί. Πρέπει το θέμα αυτό να συζητηθεί νωρίτερα στην Βουλή και κάθε κόμμα να λάβει υπεύθυνη θέση, δίνουνε ή όχι την λέξη «Μακεδονία», γιατί και η θέση της ΝΔ που λέει ότι την ενδιαφέρει μόνο το εθνολογικό και η γλώσσα, είναι μια θέση που επίσης συνιστά μειοδοσία. Με ερμαφρόδιτες θέσεις δεν λύνονται ζητήματα όπως το Σκοπιανό. Λυπούμαστε δε, για την στάση όλων των κομμάτων.