Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

«Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να έλθει τον Νοέμβριο στη Βουλή και τότε δεν θα υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις»

«Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να έλθει τον Νοέμβριο στη Βουλή και τότε δεν θα υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις»

ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
Για τις εκλογές
Ο κ. Λεβέντης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την Ένωση Κεντρώων, έτσι ώστε να διπλασιάσει τα ποσοστά της για να μπορεί να παρεμβαίνει πολιτικά εντός και εκτός Βουλής και να πιέζει την εκάστοτε Κυβέρνηση για να λαμβάνει μέτρα υπέρ των πολιτών και της κοινωνίας. Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών λέγοντας ότι η Μακεδονία θα σαρώσει με την ψήφο της τους πολιτικούς εκείνους που λένε ψέματα, μεγάλα λόγια και κοροϊδεύουν τους πολίτες για πολλά χρόνια τώρα. Το όραμά μου, είπε ο Βασίλης Λεβέντης δεν είναι να γίνω Καμμένος στη θέση του Καμμένου, ούτε τσόντα κανενός, αλλά να προσφέρω στην κοινωνία με ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα. Η χώρα χρειάζεται οικουμενική μεγάλη κυβέρνηση γιατί αποδείχθηκε στην πράξη ότι κανένας δεν μπορεί μόνος του.
Για τις μετεκλογικές συνεργασίες
Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται συνεννόηση και συναίνεση, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα. Η Ένωση Κεντρώων στηρίζει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της την απλή αναλογική γιατί αυτό το εκλογικό σύστημα θα αλλάξει και την πολιτική κουλτούρα μας. Η Ένωση Κεντρώων δεν θέλει κυβερνητικά λάφυρα, καρέκλες εξουσίας, αλλά για να συνεργαστεί με κάποιο κόμμα πρέπει να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις της Ένωσης Κεντρώων.
Για τις συντάξεις
Ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως η πολιτική να κόβουμε για δέκα χρόνια μισθούς και συντάξεις και μετά να δίνουμε ψίχουλα κινείται στην σφαίρα του παραλογισμού. Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια την ίδια ώρα που έχει ψηφίσει υπερταμείο για 99 χρόνια και 2,2 πλεόνασμα μέχρι το 2060.
Για το θέμα των Σκοπιών
Ο κ. Λεβέντης άσκησε σκληρή κριτική στον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι ενώ γνωρίζει ότι έκανε πλάτες στην Κυβέρνηση για να υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών, από την άλλη πλευρά κάνει τον τζάμπα μάγκα. Η Ένωση Κεντρώων δήλωσε κατηγορηματικά, ο Βασίλης Λεβέντης ότι θα αγωνιστεί για να ακυρωθεί στην πράξη η εγκληματική συμφωνία των Πρεσπών.
Για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε το Ιρλανδικό μοντέλο που προβλέπει κούρεμα 50% στους οφειλέτες.
Για τις δημοτικές εκλογές
Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι θα μπορούσε το κόμμα του να στηρίξει καλά και άξια άτομα που έχουν καταξιωθεί κοινωνικά και επαγγελματικά και όχι φθαρμένα πολιτικά στελέχη που στηρίζονται κυρίως από τα μεγάλα κόμματα.
Για τις κλειστές τράπεζες
Ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι αποτελεί φρένο για την ανάπτυξη η επιβολή των capital controls και τόνισε ότι καμιά επένδυση δεν θα μπορεί να έρθει στην χώρα μας από την υψηλή φορολογία.