Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Π. Χρηστίδης: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλουν για τον Π. Καμμένο

Π. Χρηστίδης: Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφιβάλλουν για τον Π. Καμμένο


«Δεν υπάρχει συγκυβέρνηση όταν ευθέως μία σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαίο τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 10 μέρες, βγαίνουν και αμφιβάλλουν για τον συγκυβερνήτη Π. Καμμένο», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον ραδιοφωικό σταθμό ΘΕΜΑ FM. «Βγαίνει "φάτσα-φόρα" ο κ. Τσίπρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θα κάνει επί της ουσίας ο κ. Καμμένος, γιατί εκείνος ενδεχομένως να βρει κι άλλο τρόπο, πώς στέκεται αυτή η κυβέρνηση και παίρνει αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο;» πρόσθεσε.
Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι θα πρέπει ο καθένας να αναλογιστεί τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής τα τελευταία χρόνια και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει να σκεφτεί εάν θα πρέπει να πάει με τους Πολάκηδες ή με αυτούς που έκαναν τη "Διαύγεια". Εάν πρέπει να πάει με τους Παπαδημούληδες, οι οποίοι κυνηγάνε τον Γεωργίου ή αυτόν που έβαλε τη φωτιά, δηλαδή την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω τους» σημείωσε και τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει, πραγματικός κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο Παύλος Πολάκης, αυτός βγαίνει και χύνει το δηλητήριο στις φλέβες του ελληνικού λαού, όποτε η κυβέρνηση το έχει ανάγκη, για να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις ότι οι νεκροί θόλωσαν την εικόνα μίας πετυχημένης κυβέρνησης; Ή ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα;».
Εξηγώντας την πολιτική που ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής, επισήμανε ότι είναι απέναντι στην κυβέρνηση, που κάνει αυτά τα οποία κάνει και στη Νέα Δημοκρατία, η οποία θεωρεί ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. «Απέναντι στη ΝΔ που έχει πάθει αμνησία για την περίοδο 2004-2009, απέναντι στη ΝΔ που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες. Το λέμε αυτό, διότι ιδεολογικά, πολιτικά και στρατηγικά μάς χωρίζει μεγάλη απόσταση από αυτά τα οποία είπε ο κ. Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», παρατήρησε ο κ. Χρηστίδης, υπογραμμίζοντας ότι αυτά που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολύ πιο κοντά σε αυτά τα οποία περιέγραφε ο κ. Τσίπρας.
«Λέμε ότι πρέπει να χαράξουμε έναν άλλο δρόμο κι ο δρόμος αυτός είναι σαφής. Πρώτα από όλα να πούμε την αλήθεια και για το παρελθόν αλλά και για το τι έχουμε μπροστά μας. Έχουμε δυσκολίες μπροστά μας. Δεν συμφωνούμε ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να δώσουν ισχυρή εντολή ανατροπής μίας κατάστασης, η οποία διευρύνει τη μιζέρια. «Δεν μπορεί άλλο η χώρα να ζει ως ένα ζόμπι με τις πολιτικές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι μία νέα σελίδα» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.