Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Νίκος Νικολόπουλος: Ο Κοτζιάς μόλις ακούει για την ΜΙΤ, κάνει τον ψόφιο κοριό!


Νίκος Νικολόπουλος: Ο Κοτζιάς μόλις ακούει για την ΜΙΤ, κάνει τον ψόφιο κοριό!

«Το περιεχόμενο της εν θέματι Ερώτησης εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εξωτερικών». Αυτή την απάντηση έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην ερώτηση που υπέβαλε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με θέμα: «Η ΜΙΤ εμπλέκεται  στην επίθεση κατά των Κούρδων προσφύγων στη Μυτιλήνη;»,
Ας σημειωθεί ότι η ερώτηση είχε κατατεθεί μετά από δημοσίευμα πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είναι ύποπτες και πως είχαν ρόλο στο επεισόδιο.
Εξ’ άλλου, Έλληνες και Κούρδοι στον καταυλισμό λένε ότι υποπτεύονται πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ρόλο στο επεισόδιο.
Άλλωστε, δύο προηγούμενα παρόμοια περιστατικά στην ίδια σκηνή, ενισχύουν τις υποψίες για το ρόλο της τουκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.
Και κατόπιν όλων αυτών εκλήθη ο κ. Κοτζιάς με βάση τον κανονισμό της Βουλής να απαντήσει στο εξής ερώτημα:
Ποια μέτρα για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και της προστασίας των Κούρδων και Αράβων από τέτοιου είδους επιθέσεις θα λάβετε;
«Στα 27 χρόνια που θητεύω στην αίθουσα της εθνικής αντιπροσωπείας, είπε ο Νίκος Νικολόπουλος, ποτέ δεν έζησα τέτοια περιφρόνηση στο θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο με την μη απάντηση Κοτζιά…».
Και κατέληξε:
Τι θέλει να κρύψει ο Υπουργός Εξωτερικών και από πού αντλεί το δικαίωμα να πολιτεύεται σ’ ένα ευαίσθητο Υπουργείο με αποκρυφιστικούς όρους; Αντί να είναι ατατοποστικός μόλις ακούσει ΜΙΤ κάνει τον ψόφιο κοριό»!