Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Κ. Γκιουλέκας: Αλίμονο αν έχετε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα

Κ. Γκιουλέκας: Αλίμονο αν έχετε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα


«Αλίμονο αν έχετε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα και προσπαθείτε τώρα να βρείτε άλλοθι», είπε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ολομέλεια της Βουλής, με αιχμή σχόλια περί αναγνώρισης μακεδονικής γλώσσας από την ΝΔ.
Όπως είπε ο κ. Γκιουλέκας, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να ενοχοποιήσουν τη ΝΔ για δήθεν αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας ενώ έχει μιλήσει επανειλημμένα ο καθηγητής Μπαμπινιώτης - και διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Μήπως ψάχνετε άλλοθι; Μήπως έχετε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα και προσπαθείτε να πείτε ότι δήθεν κάποιοι άλλοι το κάνανε και εσείς πατάτε εκεί;».
«Εάν το έχετε κάνει, σας λέμε ότι δεν νομιμοποιείστε να το φέρετε στην Βουλή και σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείστε να το περάσετε. Αλίμονο εάν έχετε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα. Θα είναι τραγικό. Υποθηκεύετε ένα εθνικό θέμα και δεν έχετε αυτό το δικαίωμα».
Ο κ. Γκιουλέκας, εξάλλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει την Εθνική Αντιπροσωπεία, η οποία «αναρωτιέται σε ποιά φάση βρίσκεται η διαδικασία», δεδομένου ότι πληροφορείται μονάχα το τι λέει ο κ. Ζάεφ, χωρίς να διαψεύδεται ή να επιβεβαιώνεται.
Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας «απατάται πλάνη οικτρά εάν νομίζει ότι διαπραγματεύεται για χάρη της ελληνικής κυβέρνησης, όταν ο κυβερνητικός του εταίρος δεν συμφωνεί. Άρα διαπραγματεύεται ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρωθυπουργός. Άρα νομιμοποιείται να προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες;» αναρωτήθηκε.