Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ρ. Σβίγκου: Ηχηρό μήνυμα Γιούνκερ για καθαρή έξοδο και χρέος

Ρ. Σβίγκου: Ηχηρό μήνυμα Γιούνκερ για καθαρή έξοδο και χρέος


«Η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε από την επίσκεψη Γιούνκερ και τα θετικά μηνύματα και προς το εξωτερικό της χώρας, τόσο για την ελάφρυνση του χρέους, όσο και για την καθαρή έξοδο» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ Σκάι.
Σημείωσε επίσης, ότι «η έξοδος από το μνημόνιο, συνιστά μια τομή για τη χώρα μας μετά από οκτώ χρόνια, και σίγουρα δημιουργεί και διαφορετικές δυνατότητες για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να επαναδιαπραγματευτεί και πράγματα τα οποία έχει συμφωνήσει».
Ειδικότερα, ως προς την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ, είπε ότι η χρονική στιγμή που παγματοποιείται «μπορεί να επηρεάσει πολύ θετικά τις συζητήσεις που γίνονται για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, το χρέος, αλλά και το μεταμνημονιακό πλαίσιο». Σημείωσε δε, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία και η δήλωση Γιούνκερ «ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία για το ελληνικό χρέος και ότι πρέπει και οι χώρες που ενδεχομένως να έχουν άλλη άποψη να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις».
Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με την μεταμνημονιακή εποπτεία είπε χαρακτηριστικά, ότι «είδαμε διάφορα ΜΜΕ να τη διαστρεβλώνουν, με την έννοια ότι ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για "επισκέψεις" της τρόικας, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες οι οποίες βγήκαν από το πρόγραμμα, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία κοκ και όχι για αξιολογήσεις».
Όπως σημείωσε η κ. Σβίγκου, «οι αξιολογήσεις, αυτό δηλαδή που βιώνει τώρα η χώρα μας που είναι σε μνημονιακό πρόγραμμα, σημαίνουν προαπαιτούμενα, εκταμιεύσεις δόσεων κοκ. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο εποπτείας, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με τη μνημονιακή επιτροπεία».