Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

«Όχι σε λευκή επιταγή-Λύση με εγγυήσεις» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

«Όχι σε λευκή επιταγή-Λύση με εγγυήσεις» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

Tο ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να δώσει λευκή επιταγή στη κυβέρνηση για την αναζήτηση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και αυτή θα έχει εγγυήσεις για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

Όπως ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη,πριν από λίγη ώρα, το ζητούμενο είναι μία «αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων, που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει «προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση, η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και όχι με μικροκομματικές σκοπιμότητες, αξιολογώντας στο σύνολό της την τελική κυβερνητική πρόταση αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως».

Επίσης, υπενθυμίζει ότι η κ. Γεννηματά, με την πρόσφατη τοποθέτησή της, υπογράμμισε ότι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η παράταση του σημερινού αδιεξόδου καθιστούν επιβεβλημένη την αναζήτηση εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς να δίνει λευκή επιταγή για οποιαδήποτε «λύση».