Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

«Άμεσα να φέρει κυβέρνηση στη Βουλή νόμο για την προστασία 1ης και 2ης κατοικίας»

«Άμεσα να φέρει κυβέρνηση στη Βουλή νόμο για την προστασία 1ης και 2ης κατοικίας»


Τη θέση του «να φέρει άμεσα η κυβέρνηση στη βουλή νόμο για την προστασία της πρώτης και της δεύτερης κατοικίας» εξέφρασε, μιλώντας σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Προστασίας Πολιτών - Δανειοληπτών, Βασίλης Λεβέντης.
Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε, επίσης, και στο τραπεζικό σύστημα το οποίο όπως είπε «δεν πρέπει να καταρρεύσει».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚ, «θα πρέπει να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από την παρέμβαση της πολιτείας για απαγόρευση των κατασχέσεων», ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθούν σπίτια του κόσμου και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αστέγων και κοινωνικό εμφύλιο».