Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την σοσιαλδημοκρατία. Πρώτη φορά φιλοξενούμενος καλεί τους οικοδεσπότες στο σπίτι τους!»

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την σοσιαλδημοκρατία. Πρώτη φορά φιλοξενούμενος καλεί τους οικοδεσπότες στο σπίτι τους!»


Το ηχητικό της συνέντευξης: https://youtu.be/n4Ld1_Y-C_4
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Κατερίνα Δούκα, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

ΕΡ: Έχω την αίσθηση ότι οι αντιπολιτευτικοί σας τόνοι είναι πολύ υψηλοί απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ υποτίθεται ότι σας κάνει ένα «φλερτ» η κυβέρνηση, να πάτε μαζί στην σοσιαλδημοκρατία, στην ευρωπαϊκή κεντροαριστερά κτλ. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας δούμε αγκαλιά;
· Πρώτη φορά ακούω τους φιλοξενούμενους να καλούν τους οικοδεσπότες στο σπίτι των δεύτερων! Ο χώρος ο δικός μας είναι η σοσιαλδημοκρατία. Είναι το σπίτι μας η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οποία δεν την δέχεται ο κ. Τσίπρας, την κατηγορεί συνεχώς.
· Μπορεί κυνικά ο κ. Τσίπρας να κάνει οποιαδήποτε επιλογή, αλλά αυτό δεν αφορά την ρεαλιστική πολιτική και την παραγωγή πολιτικών προτάσεων.
· Για παράδειγμα, το πώς χειρίζεται το κράτος δικαίου ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές σοσιαλδημοκρατικές αρχές, θέσεις, προτάσεις, αξίες. Συνεπώς, νομίζω το ερώτημα έχει απαντηθεί πολλές φορές όχι μόνο από εμάς αλλά από την ίδια την πραγματικότητα.
Για πρόσφατες δηλώσεις Καμμένου εναντίον της κ. Γεννηματά
· Ο κ. Καμμένος είναι κοινός συκοφάντης και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Λέει ψέματα και είναι εντελώς ανεύθυνος σε μια πολύ υπεύθυνη θέση. Είναι συκοφάντης και λασπολογεί.
· Κάθε φορά που δεν έχει τι να πει, που βρίσκεται σε πανικό από αυτά που αποδεικνύονται, ουσιαστικά πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα. Η κ. Γεννηματά δεν είχε καν την ευθύνη των εξοπλιστικών όταν ήταν υφυπουργός Άμυνας. Άρα εδώ μιλάμε για συκοφαντία σε όλα τα επίπεδα.
Για τους χειρισμούς του Υπουργού Εθνικής Άμυνας
· Έχουμε μείνει άφωνοι στην επιτροπή εξοπλιστικών της Βουλής για το πώς έχει χειριστεί το θέμα ο κ. Καμμένος. Είχε έρθει μια φορά το Γενάρη του 2017 για τη σύμφωνη γνώμη για την εκποίηση βλημάτων, σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Σαουδική Αραβία. Στη συνέχεια προχώρησε σε όλα αυτά που έκανε το καλοκαίρι, χωρίς να συγκληθεί ποτέ η Επιτροπή για να την ενημερώσει για τα προβλήματα που είχε στο συγκεκριμένο θέμα.
· Πέρα από αυτά, έχουμε απώλεια 66 εκατ. ευρώ, λόγω των χειρισμών. Ο κ. Καμμένος μας ζητούσε εδώ και τώρα να προχωρήσουμε στην πώληση γιατί τα χρειαζόταν οι ένοπλες δυνάμεις. Δεν υπάρχουν ευθύνες;
· Πρόκειται για μια μεγάλη πολιτική ήττα της κυβέρνησης, πρώτη φορά αναιρείται γνώμη της Επιτροπής από την ίδια την Επιτροπή Εξοπλιστικών, για δύο λόγους υπαρκτούς και απολύτως σωστούς, λόγω των σχέσεων της Σ. Αραβίας με την Υεμένη, αλλά και λόγω των χειρισμών του κ. Καμμένου το καλοκαίρι.
Για παρεμβάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στο έργο της Δικαιοσύνης
· Ο κ. Κοντονής ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν σέβεται τον ρόλο του, ως υπουργός. Πάρα πολλές φορές στέκεται απέναντι στις δικαστικές αποφάσεις, ενώ ο Υπουργός πρέπει να προστατεύει την Δικαιοσύνη, ακόμα και από πολιτικές επιθέσεις.
· Η κριτική μου προς την κυβέρνηση για το πώς χειρίζεται τη Δικαιοσύνη είναι συνολική και θεωρώ ότι δεν σέβεται, αλλά πολλές φορές υπονομεύει και τη λογική του κράτους Δικαίου και τις ανεξάρτητες Αρχές.
· Από την άλλη, θα περίμενα να μην υπάρχει η σφοδρή διαμαρτυρία των δικαστών σε σχέση με τον πόθεν έσχες των δικαστών, αλλά σε άλλα ζητήματα όπου υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση. Εκεί να εστιάσουν και όχι στο πόθεν έσχες τους, γιατί αυτό μπορεί να παρερμηνεύεται.

11/12/2017