Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Κοινή δήλωση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Θ. Ζαγοράκη και κ. S. Fisas, για την διαμάχη Euroleague και FIBA

Κοινή δήλωση του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Θ. Ζαγοράκη και κ. S. Fisas, για την διαμάχη  Euroleague και FIBA

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης και ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής ομάδας για τον αθλητισμό κ. Santiago Fisas, με αφορμή την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ λόγω της διαμάχης FIBA και Euroleague έκαναν την ακόλουθη δήλωση :
«Είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί η περαιτέρω διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει νικητής από την παράλογη διένεξη FIBA και Euroleague. Αντιθέτως, χαμένοι θα είναι πρωτίστως τα εκατομμύρια ευρωπαίων φιλάθλων του Μπάσκετ.
Και οι δυο πλευρές πρέπει να καταλάβουν ότι η διαμάχη τους τραυματίζει σοβαρά το αυτοδιοίκητο του αθλητισμού. Η Διακοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον αθλητισμό είναι έτοιμη να υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τη συμφωνία που ελπίζουμε ότι θα επιτευχθεί μεταξύ των δυο πλευρών και να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να την κάνει αποδεκτή. Τα χρονικά περιθώρια επίλυση ς του προβλήματος στενεύουν και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».