Hellenic Cypriot Press Agency

ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία για άρση ασυλίας άλλων δύο εν ενεργεία βουλευτών * Βουλή - Α. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει καταστεί συνώνυμη της διαφθοράς» * Ν. Ανδρουλάκης: Η πατρίδα μας θα φύγει από αυτή τη δυστοπία μόνο με εκλογές * Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός που εξοργίζεται από τα σκάνδαλα ΕΕ-κυβερνήσεων και καλείται να πληρώσει τα σπασμένα του πολέμου * Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας * ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πασχαλινό τραπέζι: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα φτωχοποιημένης μεσαίας τάξης * Γ. Γεραπετρίτης: Η ασφάλεια ναυτικών και πλοίων και ο ανεμπόδιστος διάπλους είναι αγαθά, αδιαπραγμάτευτα για την Ελλάδα * Τ. Θεοδωρικάκος: Εθνικό στοίχημα που κερδίζουμε, η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας * Δ. Νατσιός: Ο σωστός τίτλος για το σχέδιο νόμου θα ήταν «παρεμβάσεις για ένα κράτος που κλέβει τον πολίτη» * Σ. Ζαχαράκη: Θέλουμε να φέρουμε το βιβλίο πιο κοντά στους μαθητές και μαθήτριες γιατί έτσι ενισχύεται η δημιουργικότητα, η φαντασία τους * Π. Μαρινάκης: Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά, δεδομένων των επιπτώσεων από την κρίση στη Μ. Ανατολή και ενόψει των εορτών του Πάσχα * Λάρισα-Δίκη για τα Τέμπη: Την Μ. Δευτέρα συνεχίζεται η δίκη

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Η ανοχή στους εχθρούς της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική

Η ανοχή στους εχθρούς της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική

Την οργή του για τη χορήγηση αδείας στον Δ. Κουφοντίνα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε για ανοχή στην ανομία. «Μιλώ ως ένας σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, έναν αμετανόητο δολοφόνο, το "πιστόλι" της "17Νοέμβρη" να βγαίνει από τη φυλακή» είπε στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο γεμάτο μίσος λόγο του κ. Κουφοντίνα.
«Γεννιέται ένα ερώτημα. Δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας; Επί της αρχής είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών υπό την προϋπόθεση να τηρούνται οι προϋποθέσεις. Να έχει δείξει μεταμέλεια και διάθεση επανένταξης. Ο Κουφοντίνας δηλώνει αμετανόητος. Είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα; Ζητώ μια ξεκάθαρη τοποθέτηση για το θέμα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας πως εδώ δεν μιλάμε για μία δικαστική απόφαση αλλά για μία απόφαση διαδικαστικού χαρακτήρα.
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για τη χειρότερη συγκυρία που θα μπορούσε να υπάρξει αυτή η απόφαση, όπου, όπως είπε, η ανομία και η βία είναι σε έξαρση. Αναφερόμενος στους πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως στα Εξάρχεια δημιουργείται νέα γενιά τρομοκρατών. «Κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν αυτήν την πραγματικότητα. Είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος. Ομάδες τραμπούκων υπό την ανοχή της κυβέρνησης απειλούν και τρομάζουν. Ο αρχηγός του Ρουβίκωνα σήμερα χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα ως τον μεγαλύτερο Έλληνα επανάσταση. Ως πότε θα συνεχίσετε να υποβαθμίζετε αυτές τις πράξεις; Κανείς δεν έπιασε απ' ευθείας το πιστόλι. Πρώτα ξεκινάς από τα μυαλά, τα πρότυπα, τις ιδέες, μετά στις μολότοφ, και μετά στο καλάσνικοφ. Ως πότε θα θεωρείτε αυτά τα σημάδια ακίνδυνα;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ασκώντας στη συνέχεια έντονη κριτική στον υπουργό Παιδείας για τον οποίο είπε πως πριν μερικές μέρες εγκάλεσε πρύτανη επειδή καλεί την αστυνομία στο πανεπιστήμιο.
«Τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που ανέχεται τον Ρουβίκωνα να εγκωμιάζει τον Κουφοντίνα και ασκεί κριτική σε πρυτάνεις; Η κοινωνία απαιτεί μηδενική ανοχή ακόμα και σε αυτούς που εγκωμιάζουν με τα λόγια τους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προσθέτοντας πως την ώρα που ο Κουφοντίνας θα κυκλοφορεί με αυτούς που τον εγκωμιάζουν, η σκέψη μας είναι με τις μητέρες, τα αδέρφια, τα παιδιά των θυμάτων του.
«Η δημοκρατία αμύνεται. Ανεκτική δημοκρατία ναι, αδύναμη δημοκρατία όχι. Η ανοχή στους εχθρούς της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική. Οφείλουμε να φωνάξουμε ένα βροντερό "ως εδώ"» κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Μητσοτάκης.