Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να «ακουμπήσει» η Δικαιοσύνη τον Σημίτη;

                                                                      
Νίκος Νικολόπουλος: Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να «ακουμπήσει»
η Δικαιοσύνη τον Σημίτη;


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗ
Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, δόθηκε στη δημοσιότητα η κατωτέρω κοινοβουλευτική παρέμβαση του Προέδρου του  και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου:
Με το γνωστό του πείσμα, επικαλούμενος καταθέσεις σε δικαστικά όργανα και δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμμα Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έχει πάρει στο «κατόπι» τον Κώστα Σημίτη, καθότι ο Εισαγγελέας κτύπησε την πόρτα του πρώην Πρωθυπουργού!
Αξιοποιώντας το κοινοβουλευτικό καθήκον του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για να πληροφορηθεί σε ποια φάση βρίσκεται η δικαστική διενέργεια έρευνας, με αφορμή τις καταγγελίες πρώην κορυφαίου στελέχους Γαλλικής εταιρίας, σύμφωνα με τις οποίες αφήνει (το στέλεχος) υπόνοιες χρηματισμού του Κώστα Σημίτη για την αγορά του συστήματος ασφαλείας C41 των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004!
Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει στην ερώτησή του:
«Αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006 το περιεχόμενο της κατάθεσης του στελέχους της γαλλικής εταιρείας, αλλά -άγνωστο για ποιον λόγο- δεν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Πρόκειται για τον Μ. Ζοσεράν, πρώην πρόεδρο της εταιρείας Thales Engineering & Consulting, η οποία ανέλαβε τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Ενώπιον των γαλλικών αρχών είχε ισχυριστεί -πέρα από τις παράνομες πληρωμές στον τότε υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες- ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας που αντιπροσώπευε την Thales στην Ελλάδα είπε πως έχασαν τη σύμβαση για το σύστημα C4I επειδή η ανταγωνίστρια εταιρεία Saic υποστηριζόταν από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ την περίοδο 2001-2009 Ντικ Τσένι. Σύμφωνα πάντα με τον Μ. Ζοσεράν, ο αντιπρόσωπος του είχε πει ακόμη ότι «χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάθεση του Μ. Ζοσεράν περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλαν οι γαλλικές δικαστικές αρχές, στο πλαίσιο της έρευνάς τους για τυχόν διαφθορά στη γαλλική εταιρεία.
Η αποκάλυψη αυτή ήταν κεραυνός εν αιθρία για πολλούς, καθώς για χρόνια ο Κ. Σημίτης παρέμενε στο απυρόβλητο, άσπιλος και αμόλυντος. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι -πέραν των άλλων (χρηματιστήριο, Ζήμενς, Τσουκάτος κ.ά.)- η θητεία του σημαδεύτηκε από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο των πολεμικών εξοπλισμών. Ενώ δύο πρώην υπουργοί του στο Άμυνας ο ένας (Άκης Τσοχατζόπουλος) καταδικάστηκε και φυλακίσθηκε για μίζες δεκάδων εκατ. ευρώ, ενώ ο δεύτερος (Γ. Παπαντωνίου) βρίσκεται ένα βήμα πριν τον Κορυδαλλό. Το αναπόφευκτο ερώτημα, που ανέκαθεν έμπαινε, ήταν κατά πόσο ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε το όργιο με τις μίζες που γινόταν στο υπουργείο Άμυνας. Δεδομένου, δε, ότι όλες ανεξαιρέτως οι συμβάσεις για τις προμήθειες είχαν την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και φυσικά τη δική του υπογραφή.
Το καίριο ερώτημα του ανεξάρτητου βουλευτή προς το Στ. Κοντονή είναι το ακόλουθο: 
Γιατί ενώ η ελληνική δικαιοσύνη έχει στα χέρια της από το 2006 το περιεχόμενο της κατάθεσης του στελέχους της γαλλικής εταιρείας, – παραμένει άγνωστο για ποιον λόγο- δεν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες;