Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΝΤΑΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤ1 «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» ME TON Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ


«Αντί να παριστάνουν τους τζάμπα σερίφηδες στη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη, να κάνουν υγιή αντιπολίτευση»


Για το νέο κοινωνικό μέρισμα:

Όταν όλα τα κόμματα συμφωνούν ότι το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να δοθεί στις πιο ευπαθείς ομάδες και σε όσους έχουν πληγεί περισσότερο, ελπίζω ότι η αντιπολίτευση δεν θα βρει ξανά προσχήματα και εφέτος για να μην ψηφίσει το μέρισμα που θα υπάρξει. Επειδή ακούστηκε από εκπρόσωπο κόμματος της αντιπολίτευσης ότι η συγκυβέρνηση χρέωσε 100 δις ευρώ τον ελληνικό λαό, πρέπει να πούμε ότι αυτό είναι ψευδές. Τα μέτρα του προγράμματος που συμφωνήσαμε με τους δανειστές ανέρχονται στα 86 δις ευρώ πλαφόν, που σημαίνει ότι μόνο όταν εκταμιεύεται όλα γίνονται χρέος και αυτό δεν έχει γίνει, εφόσον δεν χρειάστηκε να εκταμιευτεί όλο το ποσό που προοριζόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, σας θυμίζω ότι από την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν δρομολογηθεί πλεονάσματα της τάξης του 4% μέχρι το 2030, κι εμείς τα μειώσαμε. Αυτή η κυβέρνηση, στην οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συμμετέχουμε, έχει σκοπό να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση στοχεύοντας στους τομείς στρατηγικής προτεραιότητας.

Για τις κατηγορίες της Ν.Δ. σχετικά με την ανομία:

Καταρχήν είναι σαφές ότι η συγκυβέρνηση των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε για δύο ιεραρχημένους στόχους: ο ένας είναι η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και ο δεύτερος στόχος είναι η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Σε ζητήματα που υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές, εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας.

Σε ό,τι αφορά την ανομία είναι ένα υπαρκτό ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζεται, αλλά θυμίζω ότι η εγκληματικότητα δεν προέκυψε τώρα ξαφνικά. Υπήρξαν εγκληματικές πράξεις και ενέργειες και στην προηγούμενη κυβέρνηση.

Για το αν υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση της ανομίας όπως υπαινίχθηκαν οι κ.κ. Κ. Κατσίκης και Δ. Καμμένος:

Ο κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα. Θεωρούμε ότι γίνεται δουλειά για την αντιμετώπιση της ανομίας, η Ελληνική Αστυνομία έχει επιτυχίες οι οποίες είναι αντιληπτές από όλους. Θεωρούμε ότι είναι κωμικοτραγικό να μιλά η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη για βία και ανομία όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι η εγκληματικότητα δεν είναι ίδια σήμερα με αυτή που ήταν πριν από μερικά χρόνια. Θυμίζω ότι επί προηγούμενης κυβέρνησης επιτέθηκαν στο σπίτι του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Κεδίκογλου και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και δεν συνέλαβαν κανέναν. Δεν το ήθελαν ή δεν μπορούσαν; Να μας απαντήσουν. Αντί, λοιπόν, στη Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη να παριστάνουν τους τζάμπα σερίφηδες, να κάνουν υγιή αντιπολίτευση.